BOSSA AMB MOCADOR DE FER FARCELLS

La gent que em coneix, quan veu o troba alguna cosa "xula" de manualitats o de pastisseria em diu: he vist una cosa que t'agradarà, ja t'ho ensenyaré o ja te n'enviaré l'enllaç, i de fet són una bona font d'informació i de noves idees. GRÀCIES A TOTS PLEGATS!!! I no deixeu de fer-ho!



Doncs això mateix és el que va fer en Joan l'última vegada que ens vam trobar, em va passar l'enllaç d'una recepta super original (i de moment mega secreta, de moment... no patiu, que abans de que acabi el més ja la tindreu aquí...) i l'enllaç del Furoshiki, una tècnica japonesa per a embolicar regals i fer bosses amb roba. I em direu, és que lo que no inventin els japonesos! Doncs no, ja estava inventat, i m'ha fet gràcia que ara ho promocionin tant.


A casa vostra no teníeu "Mocadors de fer farcells"? Doncs a la meva sí. Les meves àvies els feien servir tot sovint per dur coses amunt i avall. Fins i tot recordo la meva mare embolicant coses amb els mocadors de fer farcells. A més ara ja se'n fan bosses de mà, estovalles, davantals i munt de peces amb aquesta roba de quadrets. I he pensat, anem a fer una entrada en HOMENATGE A TOTES LES ÀVIES I MARES que alguna vegada han traginat coses utilitzant aquesta tècnica que ara sembla que està tant de moda.

Per tant, he anat a casa de la meva mare a remenar pels calaixos dels draps de la cuina i he rescatat un parell de mocadors de fer farcells. I endavant anem a fer una bossa TOT FET A CASA com la dels japonesos!



Primer de tot dobleguem el mocador per la meitat fent un triangle.


Hi fem un nus a cada cantó del triangle...


...procurant que el tros de roba sobrant sigui de la mateixa llargada. Ha de quedar així.


Després agafem els nusos i els posem cap endins.


Finalment hi fem un nus afavorit a les puntes del mocador que ens han quedat soltes per tal de fer la nansa.


I si volem la versió bossa de mà hi donem unes quantes voltes a la nansa i ja ho tenim.

Mireu que xuli!!!
Versió bossa de mà...


I versió bossa més gran.


Avui ho he fet amb un mocador de fer farcells però penso fer-ne amb mocadors de colors, i amb pareos, que quedaran més grossos i hi podrem posar més coses a dintre.

Per si no us ha quedat clar us passo l'enllaç d'un vídeo d'un noi japonès molt rialler que us ho ensenya a fer pas per pas. Espero que aquesta primavera, que sembla que no vol arribar, aneu totes ben lluïdes amb una bossa de roba com aquesta!

Només recordar-vos que per a qualsevol cosa que volgueu comunicar-me podeu posar-vos en contacte via e-mail, pels comentaris d'aquí a baix o en l'enllaç del TOT FET A CASA del Facebook.

Animeu-vos a fer fotos de les vostres bosses i me les envieu!!!