MUFFINS DE PORRO I FORMATGE

A la meva filla, la Roser, li encanta el formatge, de tot tipus, és igual que sigui fresc, sec, de cabra, de vaca, per untar, tallat..., tant li és perquè és formatgera de mena. Tot això us ho comento, perquè l'altra dia em va dir: "mare, fa temps que no fas les magdalenes aquelles de formatge i porro". I aquí les teniu!


De fet no són magdalenes, són muffins, una classe de magdalenes, no tant esponjoses, que es poden fer dolces o salades (en aquest cas salades), i que es caracteritzen perquè a l'hora d'elaborar-les es barregen els ingredients secs per un cantó i els humits per l'altre, ara ho veureu.

Ingredients:
  • 310 gr. de farina
  • 2 culleradetes de sal
  • 2 culleradetes de llevat
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 2 ous
  • 240 ml. de llet
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 100 gr. de mantega
  • 25 gr. de mel
  • 2 porros
  • 1 terrina de formatge per untar (jo he utilitzat formatge blau)
  • una mica de formatge ratllat.

Comencem pelant i tallant els porros a trossets petits.


En un bol hi posarem els ingredients secs, o sigui: la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal ben integrats i tamisats.


En un recipient a part, hi posem la llet junt amb la cullerada de llimona per tal de fer buttermilk, i ho deixem reposar uns 3 minuts.


Vinga, anem amb els ingredients humits! En un altre bol hi afegim els ous una mica batuts, la buttermilk que teníem reposant, la mantega fosa i la mel, i ho batem fins que els ingredients ens quedin integrats.


Ha arribat l'hora de barrejar els ingredients secs amb els humits i els barregem un tot just fins que les dues parts de la massa se'ns quedin integrades. No ho hem de batre molt perquè sinó perdrà esponjositat.

Hi afegim el formatge i batem una mica més. Jo he utilitzat formatge blau, però podeu fer-ho amb el que més us agradi.


Ens ha de quedar una massa homogènia. Veieu?


I ara ja sí, amb una espàtula hi integrem el porro.


Remenem de dalt a baix, amb cura per tal de que la massa no baixi. I ja ho tindrem a punt per omplir els motllos.


Jo aquesta vegada hi he posat paper de magdalenes, però si us agrada que els muffins quedin més torradets, ho podeu fer sense, aixó sí, untant els motlles amb una mica de mantega i un polsim de farina per tal de que no se'ns enganxin.


I per acabar, hi podem posar una mica de formatge ratllat per tal de donar-hi més gust.


Quan ja ho tenim tot a punt ho posem al forn, que ja teniem preescalfat a 190 graus, durant uns 25 minuts o fins que veieu que punxant-los l'escuradents surt eixut.

Ja els tenim!!! Quina oloreta, m'encanta, i a la Roser encara més!


Ummmm, que bons! Us els recomano.