PASTÍS DE CAFÈ IRLANDÈS

Feia molts dies que volia fer aquest pastís, bé aquest o un de semblant, perquè a casa el cafè irlandès ens encanta, i quan sobra una mica de nata (o sigui gairebé mai), fem un irlandès. L'excusa perfecta ha estat la combinació entre tenir a les mans el llibre de l'Alma Obregón, Objetivo: Tarta perfecta i una celebració especial: l'aniversari de noces.


Bàsicament he fet la recepta que ens proposa l'Alma però amb algun toc personal, i ha quedat boníssim, de fet me'l menjava poc a poc perquè no s'acabés mai!!! O sigui que superrrr recomanableeeee!!! La combinació del cafè amb el toc de whisky i la crema de xocolata és irresistible...

Vinga doncs, us passo la recepta i així no tindreu excusa per a no tastar-lo!

Ingredients per al pa de pessic:


  • 80 ml. d'oli (jo l'he posat de girasol, sempre queda més suau).
  • 250 gr. de sucre moré
  • 150 gr. de farina
  • 50 gr. de cacau en pols sense sucre
  • 2 culleradetes de llevat
  • 2 ous
  • 150 ml. de llet
  • 150 ml. de cafè calent (aproximadament dues tasses de cafè).

Ingredients per a l'almívar:
  • 100 ml. d'aigua
  • 100 gr. de sucre
  • 50 ml. de whisky
  • 2 culleradetes de cafè instantani

Ingredients per a la crema de xocolata:
  • 115 gr. de mantega sense sal a punt de pomada
  • 425 gr. de sucre glass
  • 85 gr. de cacau en pols sense sucre
  • 105 ml. de llet

Ingredients per a la decoració:
  • Un brik de nata de 200 ml.
  • Sucre al gust
  • Cacau en pols

Ufff, quants ingredients! però us asseguro que val la pena!
Som-hi!

Primer de tot engreixem els motlles amb mantega i els enfarinem. Aquest cop n'he fet servir 3 de 18 cm. dels que són d'un sol us (comprats al Mercadona) i m'han anat força bé.


Tamisem la farina, el cacau i el llevat i ho reservem.


Ara batem l'oli de girasol amb el sucre i els ous. Un cop ben barrejat hi afegim la farina amb el cacau i el llevat, i quan tot estigui ben integrat hi incorporem la llet i el cafè calent i ho barregem bé. Veureu que la massa ens queda bastant líquida, però no us preocupeu, és normal.


Arribats a aquest punt ho repartim equitativament en els motlles que tenim a punt i ho posem al forn que prèviament ja hem escalfat a uns 180 graus.


Mentre es cou el pa de pessic (uns 25 o 30 minuts, depenent del forn) anem preparant l'almívar.
Escalfem al microones l'aigua i el sucre i un cop ens bulli ho traiem i hi afegim el cafè soluble i el whisky. Deixem que es refredi.


Quan els pans de pessic ja estiguin cuits, els traiem del forn, els deixem enfredar 5 minuts, els punxem amb un escuradents i els ruixem amb l'almívar. Després els desemmotllem i els deixem que s'acabin de refredar en una reixa.


Mentre es refreden preparem la crema de xocolata per a farcir el pastís.
Tamisem el sucre glass i el cacau. Hi afegim la mantega a punt de pomada i la llet i ho batem, tapant el bol amb un drap de cuina, a velocitat baixa durant un minut. Després pugem la velocitat i ho batem uns 5 minuts més. Ummm quina pinta!!! M'encanta aquesta crema de xocolata!


I ara ja només ens falta muntar el pastís. Si voleu podeu igualar els pans de pessic, però jo no he fet. He anat col·locant un pa de pessic, l'he acabat de mullar bé amb l'almívar que em quedava, una bona capa de crema de xocolata, l'altra pa de pessic, més almívar i més crema, i per fi l'últim pa de pessic ven xopat d'almívar.


Ens falta el toc final, perquè què és un irlandès sense la nata??? Doncs no ho sé, però en qualsevol cas no és un irlandès. Per tant, muntem la nata, hi afegim el sucre i decorem el pastís pel damunt com qualsevol cafè irlandès. Ah! i no us descuideu el detall final, posar-hi una mica de cacau en pols.


De veritat, increïblement bo no, el següent, ho sigui increïblement boníssim!!!


En voleu un tallet???


Jo sí, però si començo una altra vegada, no pararé fins que no s'acabi!!!


Animeu-vos a fer-lo perquè val la pena!