MOUSSE DE CAVA AMB MADUIXES

Si heu de celebrar una ocasió especial, us recomano que feu aquest pastís, de fet és una mousse, queda espectacular, i boníssim. Segur que us el fan repetir!


Anem per feina, que en porta una mica, però és fàcil de fer. Som-hi!

Ingredients:

Per a la base

  • 200 gr. de galetes tipus "Digestive"
  • 80 gr. de mantega a punt de pomada

Per a la mousse
  • 1 ampolla de cava (menys un got)
  • 200 gr. de sucre
  • 500 ml. de nata per a muntar
  • 4 fulls de gelatina

Per a la gelatina
  • 250 ml. de cava
  • 200 ml. d'aigua
  • 200 gr. de sucre
  • 10 fulls de gelatina
  • maduixes

Comencem posant els fulls de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
Agafem les galetes i la mantega.


Triturem les galetes i les barregem amb la mantega a punt de pomada. Una vegada tot barrejat ho posem a la base d'un motlle desemmotllable pressionant fort amb les mans i ho enfornem durant 10 minuts a 180 graus amb el forn ja preescalfat.


Passats els 10 minuts ho traiem del forn i ho reservem mentre s'enfreda.
Anem a fer la mousse. Obrim l'ampolla de cava i en reservem 250 ml. La resta del cava el posem en un cassó al foc fort amb el sucre. 

Quan comenci a bullir ho posem a foc mig fins que se'ns redueixi a la meitat.


Apaguem el foc i deixem que es refredi una mica. Un cop temperat hi afegim els 4 fulls de gelatina que teniem en aigua freda i ho remenem bé amb les varetes perquè es dissolguin.


Mentre es refreda una mica més, muntem la nata. Jo perquè es munti bé la poso una estoneta al congelador per tal de que es refredi i després no se'm talli. Un cop muntada hi afegim el cava reduït...



...i ho barregem amb una paleta, poc a poc i de dalt a baix perquè no ens baixi la nata.


Ja ho tenim a punt per posar-ho al motlle, al damunt de la base de galetes que havíem preparat i ho posem a la nevera perquè es refredi i agafi consistència.


Mentre, rentem les maduixes i les tallem a trossos més o menys iguals per tal de fer-hi el dibuix que vulguem al damunt de la mousse. Un cop ja la tenim quallada del damunt, hi anem posant les maduixes de manera que quedi estètic.


Vinga que ja queda poc! Amem a fer la gelatina de cava.
Posem els 250 ml. de cava que havíem reservat, l'aigua i el sucre en un cassó a reduir. Quan bulli, ho deixem una estona i apaguem el foc.


Quan està una mica fred hi afegim els 10 fulls de gelatina que teníem en aigua freda i remenem fins que es dissolguin bé.


Posem una mica de gelatina al damunt de les maduixes, només una mica, tot just perquè s'enganxin, i ho posem a la nevera perquè qualli. Si aboquem tota la gelatina de cop, les maduixes surarien pel damunt del pastís i no quedaria bé. Per tant, ho fem en dues vegades, primer perquè es quedin fixes les maduixes i, quan ja s'han enganxat, ho traiem de la nevera i hi posem més gelatina, fins que quedin les maduixes cobertes. Ho posem un altre cop a la nevera i ho deixem fins al moment de servir.


Us aconsello que ho feu d'un dia per l'altre, quedarà més compacte i més bo.
Un altre consell és que una vegada teniu la galeta cuita, hi poseu al voltant del motlle una banda d'acetat, així al moment de desemmotllar no tindreu problemes i es veuen les capes perfectes, sense que s'embrutin.


L'acetat és aquest plàstic transparent dels separadors de les llibretes d'anelles. Jo n'he tallat un a la mida del motlle, he netejat bé les tires amb alcohol i ho he posat tot al voltant fent un cercle, abans d'abocar-hi la mousse. Ho veieu???, és el plàstic que s'aprecia tot al voltant i que sobresurt del motlle.


M'ha anat perfecte! Un cop desemmotllat, he anat traient amb compte les tires d'acetat, i llestos! De totes maneres, si voleu, també en podeu trobar en les botigues del sector.


Queda xuli oi? Estèticament m'encanta, però la mousse de cava està.... de mort!!!!

Ummmm, en voleu un tallet?


Jo ja he començat, no puc esperar més a tastar-lo!



Animeu-vos a fer-lo, és molt lluït i molt bo, us l'aconsello!