CREMA DE LLIMONA

Recordeu que a l'entrada del Pastís de llimona us havia fet una promesa?, no?, doncs sí, i les promeses s'han de complir!
Bé pels qui no teniu memòria us ho refrescaré. Tot fent el pastís, el vam farcir amb crema de llimona que jo ja tenia feta, i us vaig prometre que quan en tornés a fer, us penjaria la recepta al bloc.
Doncs aquí la teniu, Crema de llimona o Lemon Curd.


Ingredients:
  • la pell ratllada de dues llimones
  • 200 ml. de suc de llimona
  • 200 gr. de sucre
  • 100 gr. de mantega
  • 3 ous

Comencem barrejant bé el sucre i la pell ratllada de les llimones. Hi afegim la mantega i ho escalfem al bany Maria, a foc suau i movent amb unes varetes, fins que la mantega se'ns hagi fos.
Veieu com ho faig per escalfar al bany Maria? Omplo una olla grossa amb aigua i dins hi col·loco l'altra més petita amb els ingredients; així evitem que se'ns cremin o que se'ns escalfin massa.


Batem una mica els ous, hi afegim el suc de llimona, i ho incorporem a la mantega i el sucre.


Es deixa coure al bany Maria de 10 a 13 minuts a foc suau, remenant amb les varetes.


Hem d'aconseguir que la barreja es torni espessa i tingui una consistència cremosa.


I ja ho tenim, ara la podem utilitzar per farcir el Pastís de llimona, o el que vulgueu.
Ummm, quina pinta!


I la crema que ens sobra, quan encara està ben calenta, la podem guardar en pots de vidre i a la nevera per a una altra ocasió.


Per tal de fer-ho, podeu bullir els pots i les tapes com us explico en l'entrada de la Melmelada de Préssecs o de la Melmelada de Mores per esterilitzat-los.


O també podeu rentar-los al rentavaixelles i de seguida omplir-los, tal i com us ho detallo en l'entrada de la Melmelada de Maduixa.
El que sí heu de fer en tots dos casos és posar els pots cap per avall, així hi farem el buit i se'ns conservarà la crema més temps.


I quan la necessitem, la rescatem i som-hi!!!


A gaudir-ne, que està boníssima.