PASTÍS D'ANIVERSARI DE XOCOLATA

Ja feia temps que havia vist un disseny de pastís que em va encantar, i tenia moltes ganes de provar de fer-lo per què fa impacte i no semblava difícil. Ahir vaig haver de fer un pastís d'aniversari i em vaig dir: "aquesta és la meva, faré aquell pastís però de xocolata i guarnit amb més xocolata!".


Vaig fer un pa de pessic de xocolata, el vaig obrir pel mig per a posar-hi melmelada de maduixa i xopar-lo d'almívar com el del Pastís de fondant però un cop fet, i quan encara estava calent, hi vaig afegir un raig de conyac per emborratxar bé el pastís!!!

Un cop tot preparat vaig elaborar una crema de xocolata i el vaig cobrir tot amb una capa fina per a anivellar-lo i que després no hi hagués molles barrejades amb la crema. Vaig deixar que la capa s'endurís a la nevera.


Us deixo aquí la recepta de la crema de xocolata.

Ingredients:

  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre fi tipus glas
  • 2 cullerades de conyac
  • 150 g. de xocolata tipus fondant


Elaboració:

Fonem la xocolata en un bol al microones vigilant que no se'ns cremi, i la deixem refredar una mica. Mentre, tamisem el sucre i el posem en un bol amb la mantega i el conyac i ho batem tapat (jo utilitzo un drap de cuina) a velocitat baixa un minut (si no ho tapeu es munta un núvol de sucre a tota la cuina i queda tot empolsinat i enganxós, us ho dic per experiència, ha, ha). Després pugem la velocitat i ho batem uns 5 minuts més (aquí ja ho podem fer destapat). Afegim la xocolata fosa i tornem a batre 2 o 3 minuts i ja estarà llesta la crema.

Un cop endurida la capa per a cobrir les molles, vaig començar amb el disseny posant una mica de crema amb la mànega pastissera i xafant amb l'espàtula. Una altra mica i ho tornava a xafar.


Es comença pel mig del pastís i seguim en espiral. Posem crema i xafem...


I així anar fent fins a cobrir el pastís.


Xuli ehhh! Doncs ara els cantons. Posem dues piles de crema i les xafem. Bé al meu pastís eren dues, si és més alt seran tres o quatre...


Dues més i les xafem...


I així fins a acabar tota la volta.


Un cop tot cobert el deixem una estona a la nevera perquè la crema s'endureixi i ja el podrem posar al plat definitiu. Aquí el teniu.


La veritat és que a mi m'encanta com queda.


I estava boníssim, bé pel meu gust. A casa va haver-hi diversitat d'opinions, però ningú en va deixar ni una mica al plat. A la majoria ens va encantar, però hi ha qui va dir que estava massa emborratxat, bé això va a gustos, em podeu posar menys de conyac, i si no us agrada el podeu substituir per un altre licor o per llet. Per a mi estava perfecte, no hagués parat de menjar-ne!!!


A més la xocolata m'encanta! Mireu pastís de xocolata, amb melmelada de maduixa i més xocolata pel damunt!! Ummmmm!!!


Irresistible!
Proveu de fer el disseny, queda molt afavorit i és molt fàcil, i si no ho voleu fer amb xocolata ho podeu fer amb nata, amb crema de mantega com la que vaig posar a la Mona de Pasqua o amb el que volgueu.
Què us sembla? Us ha agradat?