Fa molt de temps que tenia pensat fer un gaspatxo diferent. Havia pensat amb la síndria o les maduixes, encara no tenia decidit ben bé de què el faria, però un cop al mercat no vaig poder resistir-me a la síndria i vaig pensar que les maduixes quedaven pendents.
En arribar a casa vaig engegar l'ordinador per buscar una recepta. Jo no sé que feu vosaltres, però jo abans de fer res a l'ordinador no puc evitar de passar primer de tot pel correu i pel facebook. I aquí va ser quan vaig tenir una gran sorpresa al veure pel facebook que la Marina del bloc Tapa't de tapes, acabava de penjar una recepta de gaspatxo de síndria i alfàbrega!!! Ara sí que no tenia excusa, o sigui que a fer gaspatxo s'ha dit!!!
Ingredients:
- 2 tallades grosses de síndria
- unes quantes fulles d'alfàbrega
- Mig pebrot vermell
- Un cogombre
- 4 tomàquets madurs
- un tros de pa sec
- un raig d'oli d'oliva
- un raig de vinagre (jo l'he posat de Mòdena)
- un pessic de sal
Elaboració:
Netegem i tallem la síndria a trossos.
Tallem el pebrot i el cogombre.
Triturem els tomàquets.
Ho barregem i acabem de triturar-ho tot junt afegint-hi el pa sec, unes quantes fulles d'alfàbrega escaldades prèviament, un raig d'oli d'oliva, i el vinagre i la sal al gust.
Ho passem pel col·lador xinès per tal de treure-li les llavors i pells que puguin quedar i que quedi més fi, i ho posem a refredar a la nevera unes dues hores com a mínim (jo ho he tingut tota la tarda).
Mentre, triturem unes quantes fulles d'alfàbrega, que haurem reservat prèviament, amb una mica d'oli d'oliva per tal d'amanir-ho a l'hora de servir.
Podem decorar-ho amb una mica de síndria i unes fulles d'alfàbrega, i ja ho tenim!!!
Ummm deliciós, ben fresquet i ple de vitamines!