PENJADOR AMB COBERTS ANTICS

Cada vegada que obria el calaix de la coberteria i veia els meus coberts de quan era petita, que no feia servir ningú i a més a més són d'alpaca i es fan lletjos, pensava que hauria de fer-ne alguna cosa per lluir-los. Però no sabia ben bé el què. Que si uns agafadors, que si uns quadres, que si unes decoracions... Fins que un dia ho vaig tenir clar: un penjador per a la cuina!


Doncs som-hi, que us explico com ho vaig fer!

Material:
  • una fusta,
  • coberts antics,
  • olla i aigua,
  • guants protectors,
  • corró de fusta o ampolla de vidre,
  • màquina de foradar o trepat,
  • cargols
  • filaberquí i tornavís.

Primer de tot ens hem de procurar coberts antics, o sigui que si no sou tan sàvies com jo, ja podeu anar a casa de les àvies, padrines o tietes a remenar les coberteries i subornar-les perquè us en donin unes quantes peces.
I una vegada aconseguides les culleres i forquilles, comencem triant una fusta que sigui xula. Jo en tenia una per casa i la vaig tenyir i encerar per tal de que quedés ben maca.


Ara ja anem de cara als coberts, ja que els haurem de doblegar en forma de ganxo per poder-hi penjar draps i davantals. Els meus eren bastant gruixuts, i per poder manipular-los, vaig haver de posar una olla al foc amb aigua i bullir-los una estona per poder-los doblegar.


Per fer-ho, vaig utilitzar amb guants protectors per no cremar-me. Una vegada calents ja és més fàcil doblegar-los, i si voleu que us quedi la corba més o menys igual haureu de fer servir un motlle de referència. En aquest cas, jo vaig utilitzar un corró de fusta (que tot sigui dit el vaig deixar marcat i ja veurem si em servirà per estirar la massa dels pastissos, però va valdre la pena i ja me'n procuraré un altre). També podeu fer servir una ampolla de vidre buida.


Una vegada doblegats, hi farem un forat amb el trepat i una broca per a foradar metall. Aneu amb compte i poseu-vos els guants!!!


Ara es tracta d'agafar la fusta, distribuir-los com més us agradi i amb l'ajut d'un filaberquí i un tornavís posar-hi un cargol a cadascun.


Apreteu bé els cargols, que ens hauran d'aguantar el pes, sinó se'ns tombaran. I ja ho tenim això! 


He posat els coberts que sobresurtin una mica de la fusta per tal de que facin de ganxo, es vegin més i facin bonic.



Ja podeu penjar la fusta a la paret, en una porta o on vulgueu, i vinga a penjar-hi draps ven xulos, davantals de l'àvia i agafadors de ganxet.


Ara ja llueixo els meus coberts de petita, quina il·lusió!!! I què xulo que ha quedat!