BROWNIE DE MONIATO

Després d'haver fet la castanyada sempre em queden moniatos. No és que no ens agradin, però entre les castanyes torrades, les crues, els panellets assortits... hi ha qui ja no tasta els moniatos, i sempre me'n sobra algun. Total que m'he posat a buscar receptes per tal d'aprofitar-los, que aquí no llencem res, tot s'aprofita.
I buscant, buscant he trobat una recepta de la Marta del CuinaDiari que m'ha encantat i he decidit fer-la amb els moniatos sobrants i les restes dels fruits secs de fer panellets, que també sempre en sobren.



Ingredients:
  • 200 gr. moniato cuit
  • 100 gr. de mantega sense sal
  • 200 gr. de xocolata trossejada (125 i 75)
  • 125 gr. sucre moré
  • 100 gr. de farina
  • 1/4 de culleradeta de llevat
  • 2 ous
  • 100 gr. de fruits secs sobrants de fer panellets
  • 1 culleradeta de concentrat de vainilla
  • sucre glas per nevar el brownie
Comencem untant amb mantega i polsejant de farina el motlle (20-22 cm de diàmetre), i preescalfant el forn a 170 graus.



Agafem els moniatos cuits que ens han sobrat de la castanyada, els pelem i en pesem 200 gr. de polpa.



Els xafem amb una forquilla. És important que els xafeu bé, que no hi quedin grumolls.


Hi afegim el sucre i ho barregem bé.


Fonem la mantega en un bol al microones. Mentre es fon la mantega, trossegem la xocolata i en reservem uns 75 gr. per després.


Posem la xocolata en un bol i hi afegim la mantega calenta i ho remenem bé fins que la xocolata quedi totalment fosa.



Una vegada aconseguit, ho afegim al moniato i al sucre i ho barregem fins que ens quedi homogeni.


A partir d'aquí, he passat la massa a la batedora de baretes per tal de que quedés més fina.
Hi afegim els ous i la vainilla i ho batem.



Tot seguit hi posem la farina, el llevat i seguim batent.
Veieu com queda? Tot lligat i homogeni.



I ara ja a mà hi afegim el trossets de xocolata que teniem reservats, i la resta de fruits secs de fer panellets, en el meu cas nous i pinyons.


Ho barregem tot amb l'espàtula i ho aboquem al motlle.


Queda una massa bastant compacta, o sigui que us haureu d'ajudar amb l'espàtula per tal de repartir-la.
Ho enfornem uns 25-30 minuts a 170 graus amb el forn ja calent.
Els brownies queden torrats per fora però per dintre humits, com si estessin una mica crusos i estan boníssims.
Un cop cuit el desemmotllem i el deixem refredar en una reixa.


Una vegada fred, l'empolsinem amb sucre glas i llestos!!!


Mare meva, fa una olor, que no sé si podré esperar a l'hora de berenar...



Veieu per dintre, sembla que estigui una mica cru, però és la gràcia d'aquest tipus de coca de xocolata.



Ara sí, berenem???


Gràcies Marta per compartir la recepta, i quina bona manera d'aprofitar les restes de la castanyada, amb uns coca de xocolata!!!!


Bon profit!