CUPCAKES DE XOCOLATA

Demà faré entrega de l'obsequi TOT FET A CASA al nostre seguidor número 100 de la fan page del Facebook. La veritat és que em fa molta il·lusió. Quan em vaig posar en contacte amb l'Antonio, que és com es diu l'afortunat, em va dir que li agradaria que fos "algo de esas cosas que haces de chocolate, que tienen tan buena pinta", i dit i fet, li portaré Cupcakes de xocolata!



A mi la xocolata m'encanta, o sigui que realment em ve super de gust fer-li aquest regalet.
He decidit elaborar les cupcakes amb la recepta que l'Alma Obregón té al seu llibre, però substituint la crema de xocolata intensa per la suau.

Ingredients per a la massa:

  • 115 g. de mantega a punt de pomada
  • 220 g. de sucre
  • 3 ous
  • 180 g. de farina
  • 40 g. de cacau en pols sense sucre
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat
  • 120 ml. de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Elaboració:

Precalentem el forn a 180 graus. Preparem la safata amb les càpsules de paper. Tamisem la farina, el cacau i el llevat i ho reservem.
Batem la mantega amb el sucre i hi anem afegin els ous un per un. Un cop incorportas hi afegim la meitat de la farina, i tapat amb un drap (sobretot, no us descuideu que sinó queda la cuina tota d'un marronet del cacau...) ho batem a velocitat baixa. Després hi incorporem la llet i la vainilla i ho tornem a batre. Hi afegim l'altra meitat de la farina i seguim batent fins que ens quedi homogeni.
Omplim les càpsules amb la massa i ho posem al forn entre 22 i 25 minuts.
De fet aquesta massa és la mateixa que vaig utilitar per a fer el Pastís d'aniversari de xocolata, però en lloc de posar-ho tot en un motlle rodó, ho fem en els motlles de càpsules.


Les càpsules no les ompliu del tot perquè la massa puja i sortiria per fora.
Un cop fetes les traiem del motlle i les deixem que es refredin en una reixa.
Quan estiguin fredes, tal com vam fer amb les Cupcakes de mores, les obrim pel mig amb l'estri de treure el cor de les pomes i les farcim.


Jo unes les he farcit amb melmelada de maduixa i les altres amb sirope de xocolata.
Ho veieu? Les obrim, farcim, i tornem a tapar. I com que després van guarnides no es nota la rodoneta de l'afegit.


Un cop arribats aquí, ja les tenim a punt per a decorar. Anem doncs a fer la crema de xocolata suau, que també és la mateixa del Pastís d'aniversari de xocolata.

Ingredients per a la crema:
  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre glass
  • 2 cullerades de llet
  • 150 g. de xocolata tipus fondant

Elaboració:

Fonem la xocolata al microones remenant de tant en tant i vigilant que no se'ns cremi, i la deixem que es temperi. Tamisem el sucre i l'afegim en un bol amb la mantega i la llet. Tapant el bol amb un drap ho batem a velocitat baixa un minut. Després pugem la velocitat i seguim batent cinc minuts més. Hi afegim la xocolata i batem 3 minuts i ja ho tindrem.

Ara amb la mànega pastissera i el broquet que més ens agradi anem decorant les cupcakes.
 

Jo ho he rematat amb papallones de fondant i una mica de purpurina comestible.


Ja estan llestes, unes quantes a punt per anar a casa de l'Antonio!!!
I les que sobrin es queden a casa meva, que segur que no els hi faran cap lleig.



De fet la meva filla quan ha arribat de l'institut ja n'ha berenat!



I jo m'estic morint de ganes de tastar-les. Les tinc a la cuina i m'estan cridant tastam!, tastam! Em sembla que no em puc aguantar més, vaig a tastar-les!



Enhorabona Antonio, i espero que t'agradin!!!