MOUSSE DE CAIPIROSKA

A mi personalment ara a l'estiu en venen de gust les mousses ben fresquetes de la nevera, o inclús de vegades amb un toc de congelador i, feia dies que li donava voltes a fer-ne una amb una de les meves begudes preferides, la Caipiroska.


Per qui no estigui documentat, la Caipiroska és una variant de la Caipirinha, però substituint la cachaça (una beguda alcohòlica feta amb canya de sucre), pel vodka. Total, que com podeu comprovar jo sóc una mica del ram de l'aigua...

Per tal d'elaborar aquesta mousse, m'he basat en la recepta de la Mousse de cava amb maduixes i l'he adaptada. Però, som-hi!

Ingredients:

Per a la base
  • 200 gr. de galetes tipus "Digestive"
  • 80 gr. de mantega a punt de pomada.

Per a la mousse
  • 200 gr. de sucre
  • 500 ml. de nata per a muntar
  • 5 fulls de gelatina
  • 150 ml. de vodka
  • 150 ml. de suc de llima

Per a la gelatina
  • 100 gr. de sucre
  • 75 ml. de vodka
  • 75 ml. de suc de llima
  • 5 fulls de gelatina

Comencem posant els fulls de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
Agafem les galetes i la mantega.


Triturem les galetes i les barregem amb la mantega a punt de pomada. Una vegada tot barrejat ho posem a la base d'un motlle desemmotllable pressionant fort amb les mans, i ho enformem durant 10 minuts a 180 graus amb el forn ja preescalfat.


D'aquesta manera aconseguirem tenir una galeta gegant!

Mentre es refreda la base anem a preparar la mousse.
Agafem el vodka i el sucre, ho barregem bé i ho escalfem fins que arrenqui el bull. Jo ho he escalfat al microones per anar més ràpid.


Ho reservem, i cop tebi hi afegim els fulls de gelatina remenant perquè es dissolguin bé i el suc de la llima. Mentre deixem que es refredi més, muntem la nata i l'afegim a la barreja anterior remenant de dalt a baix amb una espàtula perquè no ens baixi.


Tornem al motlle on hi tenim la galeta i hi posem al voltant unes bandes d'acetat per tal de no tenir problemes a l'hora de desemmotllar la mousse. I ara ja la hi podrem abocar amb compte i la posarem una estona a la nevera perquè vagi quallant mentre preparem la gelatina.

Mentre, tallem una llima a rodanxes per tal de fer la decoració i ho reservem.
En un casso hi barregem el vodka i el sucre i ho escalfem al microones. Un cop calent hi afegim els fulls de gelatina que teníem hidratant-se en aigua freda i ho remenem bé per tal de que es dissolguin. Per últim hi afegim el suc de la llima.

Anem a muntar el pastís. Col·loquem les rodanxes de llima al damunt de la mousse i hi aboquem la gelatina poc a poc i fins que quedin cobertes. A mi m'ha sobrat gelatina i l'he posat en un "tupper" a la nevera per fer-la servir per a decorar els plats tallada a trossets.



Per si no teníeu clar què era l'acetat, en aquesta foto s'aprecia bé. És la banda transparent que envolta la mousse. Ho veieu?


Jo l'he fet retallant uns separadors de llibreta d'anelles i netejant-ho bé, però també en venen a les botigues del sector.


Així, a l'hora de desemmotllar el pastís no es barregen les capes ni es queda enganxat al motlle, la veritat és que va genial.
I ara sí,  posem la mousse una bona estona a la nevera, tot i que millor fer-lo d'un dia per l'altre, així agafa consistència i es pot desemmotllar millor i treure l'acetat sense problemes.


I ja el tenim, mireu que xulo que queda de cantó, amb la gelatina a dalt.


A casa els ha encantat, i ja m'han dit que el puc repetir quan vulgui!!! Segur que sí, perquè a mi també m'ha agradat molt, i és súper refrescant!
En voleu un tallet? Però només un, no sigui que us engateu!!!


Us animo a fer-lo, és entretingut però val la pena, de debó!