ROSA PETITA DE CÀPSULA DE CAFÈ RECICLADA

Ja estem a l'abril, s'acosta Sant Jordi i això vol dir que hem d'anar preparant les roses!!!
Bé les hem d'anar preparant si són elaborades TOT FET A CASA, i com us podeu imaginar, jo n'elaboraré unes quantes. Per tant som-hi!

Començarem per una Rosa Petita feta amb una càpsula de cafè reciclada.


Necessitarem una càpsula de cafè, unes tisores, una plantilla d'una flor de sis pètals de la mida de l'amplada de la càpsula, unes tenalles, un llapis i pegament de dos components.


Primer de tot tallem la càpsula per a poder aprofitar els laterals, per tant li traiem el cap i el vol . Jo he triat una càpsula vermella perquè és per a Sant Jordi, i m'agraden vermelles, però podeu fer-les del color que volgueu.


Amb la plantilla de cartró anem dibuixant les flors al revés de la càpsula, per la banda que no és de color (la plantilla la vaig treure d'internet). Necessitem tres flors.


Un cop dibuixades les retallem amb les tisores. Les càpsules de cafè són genials per a treballar-les, per què no costa gens, les podem doblegar bé i al ser de metall de colors queden molt boniques, fan força goig. 


Després hem de tallar:
  • una peça d'un pètal de la primera flor,
  • una peça de dos pètals de la segona flor, 
  • i fer un tall a la tercera flor sense tallar-ne cap peça.
En total ens han de quedar cinc peces.



Bé ja ho tenim? Doncs ara amb una mica de traça i l'ajuda de les tenalles o inclòs un pal de pinxo o la punxa del llapis (jo ho he fet amb el llapis i el pinxo) anem donant forma a la rosa.
Del pètal sol en fem un cucurutxo, I amb les altres peces anem unint el primer pètal i el posem a sobre de l'últim. I doblegant una mica les fulles de la flor li anem donant forma de rosa. Ho veieu bé a la foto? Sí oi?


Ja les tenim a punt! Ara falta fer pegament amb els dos components i enganxar les parts de la rosa anant-les ficant una dins de l'altra. Ei, paciència que això costa una mica i s'ha de tenir traça, no us desespereu!
Us aconsello el pegament de dos components per què estem enganxant metall, sinó al cap de no res es desenganxaria la flor, us ho dic per experiència, he, he, he!
I ja està! Ja la tenim!


Ara ja la podem enganxar en una càpsula xafada per a fer un penjoll...
Jo l'he triat verda, com si fossin les fulles del roser.


Si feu servir una càpsula xafada us aconsello que hi poseu un tros de feltre a sota per a tapar el revés i que no us faci mal a la pell o malbé la roba. A l'entrada de Penjoll Vintage de càpsules us vaig explicar com es feia, podeu donar-hi un cop d'ull.

També podeu fer un anell...


O fer-vos tot un conjunt d'arracades i anell. Mireu que xuli! Aquestes són de color rosa claret i també m'agraden molt.


Què us sembla aquesta rosa? Us agrada? La veritat és que s'ha de tenir una mica de paciència però queden molt bé i la gent no s'ho creu que siguin càpsules!
Què fareu, arracades, anells, penjolls...??? 

PASTÍS D'ANIVERSARI DE XOCOLATA

Ja feia temps que havia vist un disseny de pastís que em va encantar, i tenia moltes ganes de provar de fer-lo per què fa impacte i no semblava difícil. Ahir vaig haver de fer un pastís d'aniversari i em vaig dir: "aquesta és la meva, faré aquell pastís però de xocolata i guarnit amb més xocolata!".


Vaig fer un pa de pessic de xocolata, el vaig obrir pel mig per a posar-hi melmelada de maduixa i xopar-lo d'almívar com el del Pastís de fondant però un cop fet, i quan encara estava calent, hi vaig afegir un raig de conyac per emborratxar bé el pastís!!!

Un cop tot preparat vaig elaborar una crema de xocolata i el vaig cobrir tot amb una capa fina per a anivellar-lo i que després no hi hagués molles barrejades amb la crema. Vaig deixar que la capa s'endurís a la nevera.


Us deixo aquí la recepta de la crema de xocolata.

Ingredients:

  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre fi tipus glas
  • 2 cullerades de conyac
  • 150 g. de xocolata tipus fondant


Elaboració:

Fonem la xocolata en un bol al microones vigilant que no se'ns cremi, i la deixem refredar una mica. Mentre, tamisem el sucre i el posem en un bol amb la mantega i el conyac i ho batem tapat (jo utilitzo un drap de cuina) a velocitat baixa un minut (si no ho tapeu es munta un núvol de sucre a tota la cuina i queda tot empolsinat i enganxós, us ho dic per experiència, ha, ha). Després pugem la velocitat i ho batem uns 5 minuts més (aquí ja ho podem fer destapat). Afegim la xocolata fosa i tornem a batre 2 o 3 minuts i ja estarà llesta la crema.

Un cop endurida la capa per a cobrir les molles, vaig començar amb el disseny posant una mica de crema amb la mànega pastissera i xafant amb l'espàtula. Una altra mica i ho tornava a xafar.


Es comença pel mig del pastís i seguim en espiral. Posem crema i xafem...


I així anar fent fins a cobrir el pastís.


Xuli ehhh! Doncs ara els cantons. Posem dues piles de crema i les xafem. Bé al meu pastís eren dues, si és més alt seran tres o quatre...


Dues més i les xafem...


I així fins a acabar tota la volta.


Un cop tot cobert el deixem una estona a la nevera perquè la crema s'endureixi i ja el podrem posar al plat definitiu. Aquí el teniu.


La veritat és que a mi m'encanta com queda.


I estava boníssim, bé pel meu gust. A casa va haver-hi diversitat d'opinions, però ningú en va deixar ni una mica al plat. A la majoria ens va encantar, però hi ha qui va dir que estava massa emborratxat, bé això va a gustos, em podeu posar menys de conyac, i si no us agrada el podeu substituir per un altre licor o per llet. Per a mi estava perfecte, no hagués parat de menjar-ne!!!


A més la xocolata m'encanta! Mireu pastís de xocolata, amb melmelada de maduixa i més xocolata pel damunt!! Ummmmm!!!


Irresistible!
Proveu de fer el disseny, queda molt afavorit i és molt fàcil, i si no ho voleu fer amb xocolata ho podeu fer amb nata, amb crema de mantega com la que vaig posar a la Mona de Pasqua o amb el que volgueu.
Què us sembla? Us ha agradat?

MONA DE PASQUA

Padrins!!! Ja teniu les Mones a punt? Que s'acosta la Pasqua i els fillols i filloles les esperen!

Jo ja l'he fet. No us penseu, que té la seva feinada, entre proveir-te dels materials, dels ingredients, fer el pastís i després la decoració... però a mi m'encanta! i si a sobre després te'n menges un tall, genial!!!


Aquest any ho tenia claríssim, havia de ser de primavera, i amb molts colors, que a la canalla els agrada més. Per tant vaig fer un prat ple de gespa, floretes i papallones de colors.

Primer de tot vaig fer el pa de pessic, (com el de la Coca amb poma però sense la poma). Després el vaig mullar amb almívar (el mateix del Pastís de fondant però li vaig afegir una cullereta d'essència de vainilla). I per acabar el vaig farcir amb melmelada de maduixa i crema de mantega i el vaig recobrir amb la mateixa crema tenyida de color verd, com la gespa.


La recepta de la crema de mantega la teniu aquí. Jo us poso les mides estàndard i depenent de lo gran del pastís en podeu fer la meitat més o el doble (jo en vaig fer el doble i me'n va sobrar bastant, però l'he congelat i així ja la tinc a punt per a una altra vegada).

Ingredients:
  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 325 g. de sucre fi, tipus glas
  • 2 o 3 cullerades de llet semidesnatada
  • 1 cullereta d'extracte de vainilla (m'encanta la vainilla)
  • Colorant en gel (si ho voleu tenyir)


Elaboració:
Tamisem el sucre i el posem en un bol amb tots els altres ingredients. Ho batem a velocitat baixa durant un minut. Després pugem la velocitat  i ho batem uns altres 5 minuts fins que quedi cremós. I ja tindrem la crema de mantega a punt per a decorar lo que sigui, pastissos, cupcakes... o en aquest cas la Mona.


Un cop preparada la crema de mantega, amb el broquet de molts foradets vaig anar-la posant al damunt de la Mona com si fos gespa. 


Veieu com queda? Oi que sembla gespa?


Mireu quin prat... i ha d'estar boníssim!


I ja passem a la decoració amb el fondant, que prèviament haurem tenyit dels colors que necessitem. Fem les flors de colors amb un tallador en forma de floreta...


...les papallones també amb un tallador, en aquest cas amb relleu i tot...


...la gespa del voltant de la mona..., i ja ho tenim a punt per a per anar-ho col·locant tot al damunt.



Anem guarnint sense descuidar-nos els Ous de Pasqua farcits de Brownie que ja teniem preparats, les plomes, els pollets... Ah i he posat papallones volant aguantades amb filferro.



I per acabar la figura de xocolata, en aquest cas un conill amb pastanaga i tot que ha collit del nostre prat.


Aquí la teniu, una Mona de Pasqua de primavera!!!


Quan la va veure la meva neboda es va quedar muda, i jo no sabia si li havia agradat o no. Però després em va venir i em va dir: "T'has passat tieta!!!"
Bé no sé si em vaig passar o no, però jo vaig gaudir molt fent-la...



... i menjant-la!!! I si a sobre a la meva neboda li va agradar doncs genial, que d'això es tractava!

Ah! i aquí us deixo una mostra de com queden els Ous de Pasqua farcits de Brownie quan els trenques per menjar-los, molt bons i tot un èxit per lo originals que són, recomanables per la cara de sorpresa de la gent. Hi va haver qui es menjava la closca i tot per què es pensava que eren de sucre amb xocolata per dintre!



Us animeu a fer-ne una? Doncs qui s'animi el convido a penjar les fotos al facebook del TOT FET A CASA!







OUS DE PASQUA FARCITS DE BROWNIE

Ja s'acosta la Setmana Santa, de fet aquest diumenge és Rams, i com ja sabeu és tradició que les padrines comprin la palma als fillols i filloles per anar a beneir. I els padrins, que no fan res? Doncs sí, a ells els hi toca proveir als fillols i filloles de la Mona, tot i que hi ha padrines que també s'hi afegeixen. I què és imprescindible en una bona Mona? Els pollets, les plomes i els Ous de pasqua.


Jo no sóc padrina de ningú, però em toca fer una Mona, i enguany he decidit que els Ous serien TOT FET A CASA.

La història va començar quan en Joan (que també va fent cosetes i després en compartim les fotos, que si mira quins panellets que he fet, que si mira les cookies de Nadal...) em va passar un link amb una recepta per fer bownie dins la closca d'uns ous, sí, sí dins de l'ou, i va resultar ser de La Receta de la Felicidad. Llavors vaig pensar... ho provaré, però aprofitaré i decoraré els ous per a posar-los a la Mona.


Primera dificultat: ahir vaig recórrer tres supers i el mercat buscant ous blancs, i no en trobava!!! Em van dir que no tenen sortida, que la gent els prefereix rossos i ja no en porten. O sigui que això de "Una capseta blanca que s'obra i no es tanca" aviat passarà a la història.
Al final en vaig trobar a la parada de pollastres d'un dels centres comercials que tenim a la ciutat. I el senyor de la polleria, que era molt amable, al dir-li que eren per a la Mona, me'ls va triar perquè fossin macos i ben blanquets.

He seguit tal qual la recepta de la Sandra, la noia de La Receta de la Felicidad (per cert que ara surt per la tele fent un anunci de pastilles pel rentavaixelles). Lo únic que jo he fet un foradet adicional als ous per l'altra banda per a buidar-los sense problemes. He bufat per una banda i el rovell i la clara m'han sortit per l'altra.


Primer em feia por que es trenquessin  però un cop agafat el truc he anat fent i... miracle, han acabat tots sencers!!! Jo no n'he buidat tants com diu la recepta perquè no en necessitava tants. De fet he calculat els que havia d'utilitzar pel brownie i pel pa de pessic de la mona, set en total.


Els he posat amb aigua i sal, i després amb aigua i colorant alimentari per a tenyir-los de colors.


Al cap d'una estona, mireu que xulis que han quedat!


Veieu el mini foradet que us comentava més amunt? Ni s'aprecia.


Un cop he tingut la massa del Brownie feta l'he anat posant dins de les closques amb la mànega, he posat els ous en un motlle de cup cakes amb una mica de plata per aguantar-los drets i cap al forn. No us penseu, que no les tenia totes, però ha sortit perfecte.


Bé ha sortit una mica de massa de la closca, però així segur que per dins estan tots plens i al trencar la closca per menjar-los quedarà la forma de l'ou.


Si us passa  això no us espanteu, jo he fet tal com deia la Sandra, ho he tret i he netejat l'ou en calent (cremaven un munt i m'he hagut de posar els guants del forn). Un cop nets mireu com han quedat de bé.


Quan ja estaven freds els he acabat de decorar, sempre amb colorant alimentari. Ja sé que no és lo millor per a pintar amb pinzell, però amb el menjar no s'hi juga i els ous aniran a la Mona, o sigui que res d'aquarel·les o temperes. Potser no queden tan perfectes, però segur que no intoxiquem a ningú!


Jo hi he fet flors, per anar d'acord amb el tema que servirà per a decorar la Mona, però podeu fer-hi lo que volgueu. Mireu quin goig, a punt per a posar a la Mona!!!


Ah i amb la massa que ha sobrat l'he posat en un motlle i... tatxannnn!!!! Aquí no es llença res!!!



Que us semblen? Us atreviu ni que siguin deixant-los blancs? Vinga que és entretingut però no difícil!
Mireu com queden per dintre, boníssims!


Ah i pugeu les fotos al facebook del TOT FET A CASA, que els veurem tots.
Si teniu dubtes, poseu-vos en contacte i us donaré un cop de mà.