CAKE POPS PER REGALAR

Des de que la Lidia, una bona amiga de la meva filla Roser, va veure l'entrada per elaborar Cake pops al bloc, cada vegada que ve a casa pregunta si n'hi ha per a berenar. Al final vam decidir amb la Roser, que quan fos el seu aniversari li faríem un berenar sorpresa amb cake pops inclosos. I això va ser ahir.


Ja havia fet un Pom de Cake pops per a la meva mare, ho recordeu?, i la veritat és que va quedar força bé.



Però aquesta vegada vaig optar per fer un test amb els cake pops de floretes, i mireu que xulo que va quedar!


Vaig comprar un test bufó amb flors de colors, i a dintre hi vaig posar una base de suro blanc per anar-hi clavant els xupa-xups. Al damunt vaig posar-hi una capa de sucre i per acabar boletes i fideus de colors que havia fet servir per guarnir els cake pops.
Vaig anar clavant  les boletes mirant que quedessin ben repartides i el test quedés compensat. Finalment els vaig envoltar de paper de cel·lofana i hi vaig posar-hi un llacet. Què us sembla?, oi que feia goig?


A la Lidia li va agradar força! Mireu-la envoltada de cake-pops! Es va treure el ventre de penes!!!


El test se'l va endur de regal, però en vaig fer uns quants més que vaig posar en un parell de gots, clavats en sucre. I ella, la Roser i la Cristina se'ls van anar cruspint per berenar.
Aquí les teniu!


La Cristina és l'altra amiga de la Roser, la recordeu, sí home, la que l'any passat li vam fer el Pastís de fondant pel seu aniversari!

Us animo a fer-ne, queden força divertits i són un regal original. La recepta la teniu a l'entrada de Cake pops, són entretinguts però el resultat s'ho val.


Som-hi!


SALMÓ MARINAT I FUMAT

Un clàssic de casa nostra durant aquests dies de Nadal, és que la mare faci Salmó fumat per als aperitius dels àpats de festa. La veritat és que li queda tant bo que es mereixia una entrada al bloc! De fet hi ha membres de la família que si no és Salmó de ma mare no en mengen.
Total, que aquí en teniu la recepta per si us atreviu a fumar-lo vosaltres mateixos.


Ingredients:
  • Un salmó de dos o tres Kg. com a mínim
  • fonoll fresc
  • pebre blanc en pols
  • sucre
  • sal
  • farigola seca
  • llimona
  • oli d'oliva
Per començar quan anem a comprar el salmó hem de demanar que ens hi treguin l'espina.
Una vegada a casa el rentem i acabem de treure les espines que hi puguin quedar amb unes pinces.


Tinxem el fonoll.


Barregem la mateixa quantitat de sucre que de sal (depenent de lo gros que sigui el salmó en barrejarem més o menys) i hi afegim una mica de pebre blanc.


En una safata hi aboquem la meitat de la barreja i al damunt hi posem el salmó amb la part de la pell a sota.


Al damunt del salmó l'hi posem el fonoll trinxadet.


I ja el podem acabar de cobrir amb l'altra meitat de la barreja de sal, sucre i pebre que hem reservat (si volem hi podem posar una mica menys de sal que de sucre).


Ho tapem amb film perquè ens farà suquet, i hi posem un pes al damunt. Ja veieu que la mare, tota pràctica ella, hi ha posat un paquet d'arròs.


Tal com ho tenim ho hem de posar a la nevera com a mínim unes 36 hores. Si el salmó fos més gros, ho podem tenir dos dies sencers.
Passat aquest temps ja ho tindrem marinat.
Ho traiem de la nevera...


... ho desfilmem anant amb compte amb el suc que ha anat fent el salmó...


... i ho netegem de la marinada passant-lo per aigua freda.
Mireu com queda.


I ara ve la segona part del procés, el fumat!
Folrem la safata del forn amb paper d'alumini i al damunt hi posem la farigola seca. Encenem la farigola, i sense que faci flama hi hem de passar el salmó pel fum 3 o 4 vegades. Això s'aconsella fer a sota de la campana extractora, però la meva mare puja directament al terrat i així no fa "fumates" dintre de casa.


Va fumant tot el salmó, això sí vigilant que la farigola no faci flama. Si s'encén, l'hem d'anar apagant.
Vinga que ja ho tenim això!!!


I ja tornem a ser a la cuina per a la tercera fase.
Batem l'oli amb el suc de la llimona i una mica de pebre.


Posem el salmó en una safata, amb la pell a sota, i hi anem tirant l'emulsió pel damunt. Això farà que el salmó se'ns conservi més dies.


I ara ja sí, el posem a la nevera i ja el podem menjar.
Com que és molt gran, nosaltres el congelem a quarts i l'anem traient a mesura que anem fent aperitius.

Ummmm, boníssim! Això sí s'ha de tallar ben fi i ja en podem fer canapès, entrants, o tal qual.
A mi m'encanta, jo crec que si em deixessin sola aniria fent i em menjaria tot el salmó, mica en mica..., anar tallant ben finet... i anar fent..., no me'n canso mai!

Què us animeu a fer-ne??? De debò que val la pena!


CUPCAKES DE TORRÓ DE XIXONA

Avui és l'aniversari del TOT FET A CASA!!!

Sí, sí, avui fa un any que vaig fer la primera entrada del bloc. De fet va ser amb les Cupcakes de Mores, i per tal de celebrar-ho també ho faré amb les cupcakes que ens vam menjar per acomiadar el 2013: Cupcakes de torró de Xixona.



Abans d'endinsar-nos amb la recepta, i com que és l'aniversari del TOT FET A CASA, deixeu-me que em posi una mica sentimental.

Quan vaig començar a escriure, a casa em van dir que se m'acabarien les idees, que aviat no tindria més coses per penjar al bloc... però de fet no ha estat així, sinó a l'inrevés, m'ha faltat temps per poder dedicar-m'hi més.

Aquest any també ha estat dur, però intens, i ha acabat molt millor del que m'esperava.
Com ja vaig dir les coses dures ens fan créixer, i a mi, a més a més, m'ha permès conèixer gent nova. Gràcies Joana t'ho dec a tu, tot i que en algun moment he dubtat entre fer-te un petó molt gran o donar-te una bufetada (és broma, he, he!, però tu ja m'entens...).
He format part de "l'Equipazo". Tot un honor. Junts hem plorat, ens hem enrabiat, hem tingut el cor a punt d'explotar, se'ns ha inflat la cara i els "d'allonsis", però sobretot hem rigut i hem treballat molt, moltíssim!!! Gràcies. I hem tingut una cap que sempre és la primera en arremangar-se (d'aquestes n'hi ha poques).

I a casa m'han aguantat, perquè amb tanta feina i tot l'estrès una altra família m'haguessin deixat sota el pont de la via. Però ells no, deu ser perquè de tant en tant els suborno amb un pastís, he, he. De totes maneres, GRÀCIES!!!

I gràcies també a tots els qui em llegiu, que feu possible que el bloc tingui sentit i tiri endavant! Smuacccc a tots!!!!!

Bé i ara ja sí, anem a fer Cupcakes abans de que acabem plorant...

Per tal de fer les Cupcakes de torró de Xixona he seguit la recepta que l'Alma Obregón té al seu llibre Objetivo: Cupcake perfecto.


Ingredients:

Per als cupcakes
  • 115 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 220 gr. de sucre
  • 3 ous
  • 220 gr. de farina
  • 1 i 1/2 culleradeta de llevat
  • 120 ml de llet semidesnatada
  • 2 cullerades de torró de Xixona esmicolat

Per a la crema
  • 250 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 325 gr. de sucre glas
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 2 o 3 cullerades de llet semidesnatada
  • 2 cullerades de torró de Xixona esmicolat

Comencem tamisant la farina i el llevat.


Batem la mantega amb el sucre fins que quedi blanquet i hi anem afegint els ous un per un perquè s'integrin bé.


Hi afegim la farina amb el llevat i ho batem bé. Després hi incorporem les cullerades de llet.
Xafem el torró amb una forquilla.

Quan el tenim desfet l'incorporem a la massa i ho batem tot perquè s'integri.


I ja podem omplir les càpsules de les magdalenes.


Una vegada plenes les posem al forn, que ja havíem preescalfat a 180 graus, durant uns 20-25 minuts. Un cop cuites les traiem del motlle i les deixem refredar en una reixa.

Mentre es refreden les cupcakes farem la crema per a decorar-les.
Tamisem el sucre glas.


El posem en un bol amb la mantega i ho batem bé fins que s'integri tot i quedi de color blanquinós.


Jo us recomano que per batre-ho hi poseu un drap al damunt, així eviteu que la cuina us quedi tota plena de polsim de sucre!


Una vegada ja ho hem batut durant uns cinc minuts i hem aconseguit que quedi cremós, hi afegim el torró xafat amb la forquilla igual que hem fet abans, i ho tornem a batre.


Ja ho tenim això! Ja podem posar la crema a la mànega amb el broquet que més ens agradi, i a guarnir!!!


N'he fet en forma de rosa...


... i de cucurutxo.


Per rematar la feina he fet unes quantes decoracions de fondant i ho he empolsinat de purpurina, que fa festa!
Estrelletes...


... i arbres de Nadal.


Ummm, quina oloreta!!! La sentiu???


Em sembla que no podré aguantar molt més sense menjar-ne una!


Què bones! Irresistibles amb el toc de torró...


Bon Any Nou!!!!


TORRONS DE XOCOLATA

En un bon àpat de Nadal no hi poden faltar els torrons, i si són de xocolata millor!!!


Aquest any n'he fet de tres classes: de xocolata negra amb arròs inflat, de xocolata blanca amb arròs inflat, i de xocolata negra amb avellanes.

Ingredients:

Torrons de xocolata negra amb arròs inflat
  • 250 gr. xocolata negra per fondre
  • 100 gr. arròs inflat
  • 30 gr. llard
  • canyella en pols


Torrons de xocolata blanca amb arròs inflat
  • 250 gr. de xocolata blanca per fondre
  • 100 gr. d'arròs inflat
  • 30 gr. de llard
  • canyella en pols

Torrons d'avellanes
  • 250 gr. de xocolata negra per fondre
  • 150 gr. d'avellanes torrades i pelades
  • 30 gr. de llard
  • un grapat de cereals de blat
  • canyella en pols



Comencem pels de xocolata negra amb arròs inflat.
Trossegem i fonem la xocolata al bany maria.


Una vegada fosa hi afegim la canyella en pols i el llard i remenem bé perquè s'integri tot.


Ara ja hi podem afegir l'arròs sense deixar de remenar.


Li donem quatre voltes perquè quedi tot impregnat de xocolata i ja ho tenim. Ho avoquem en el motlle que vulguem utilitzar i ho deixem temperar. Una vegada tebi ho posem a la nevera un parell d'horetes per tal de que acabi de quallar i ja ho podrem desemmotllar.

Si volem fer els torrons de xocolata blanca, ho fem tot igual però fonent aquest tipus de xocolata.



Per tal de fer els torrons d'avellanes, repetim tots els passos fins que hi hem d'abocar les avellanes i els cereals enlloc de l'arròs. Els cereals els posem per tal de donar el toc de cruixent al torró.


Una vegada tot barrejat amb la xocolata fosa ho posem al motlle i un cop temperat a la nevera perquè acabi de quallar.


Jo utilitzo motlles de plàstic i quan la xocolata està presa, ho desemmotllo com si fos un glaçó. Super fàcil i super pràctic!!!

Perquè quedin ben presentats els podem embolicar en papers de cel·lofana que faran més goig.
I a menjar torrons, que estan boníssims i són molt fàcils de fer.



Bones Festes!