PASTÍS DE PINYA


Avui és l'aniversari d'una bona amiga, la Teresa, bé de fet és una de les millors amigues de la meva filla, i com a regal d'aniversari li dedico aquesta entrada del TOT FET A CASA.

Ja és tradició que cada estiu quan estem al poble, a Prades, fem un sopar de comiat de les vacances. El fem bàsicament per a celebrar que ja només queden onze mesos per tornar-ne a tenir! Però és un sopar TOT FET A CASA, és a dir, que ens reunim en una casa i entre tots fem el menjar, bé el que se'n diu "un jo porto".

Enguany ha sigut un sopar especial i hem fet realitat un dels somnis que compartia amb la Teresa: fer un àpat TOT DE POSTRES, sí, sí ho heu entès bé TOT POSTRES!





Va ser fantàstic, de primer "Pijama",



de segon "Bombons",




de tercer "Cookies temàtiques" amb la font de Prades inclosa i decorades entre tots,




de quart "Modestos", batejats així per la meva filla en honor a la Modesta, l'avia de la Teresa que feia aquest postre boníssim tot sovint a casa seva i del qual he de procurar-ne la recepta,





de postres " Pastís de pinya",





i per acabar "Café irlandès".

Ufff, no us podeu imaginar com atipa tot això!!! No ens ho podíem acabar i vam haver de demanar ajuda als amics del meu fill, que quan van veure el sopar que hi havia a taula encara al·lucinen ara: TOT POSTRES! I com que els hi va agradar la idea van enviar fotos a les seves famílies per exigir àpats com aquell, no de verdures, ni de peix a la planxa i aquestes coses tan avorrides de menjar. 

Total que vam quedar molt tips, però satisfets.

I tot això us ho explico perquè us volia passar la recepta del pastís de pinya, (un dels meus favorits) que està boníssim i és molt senzill de fer. De fet només és barrejar i refredar a la nevera. 


PASTÍS DE PINYA

Ingredients

  • 1 pot de pinya de ½ kg al natural
  • ½ litre de nata muntada
  • 1 paquet de gelatina de llimona (ROYAL)
  • Una mica de sucre cremat

 Elaboració

Obriu el pot de pinya i separeu-ne el suc.
En un recipient tritureu la pinya amb la batedora elèctrica.
Escalfeu el suc de la pinya i quan estigui calent, afegiu-li el sobre de gelatina de llimona. A continuació barregeu-ho amb la pinya triturada.
Munteu la nata sense sucre i afegiu-la a poc a poc a l’elaboració anterior.
Disposeu-ho en un motllo on prèviament hi hem posat el caramel (com si fos un flam) i col·loqueu-ho a la nevera fins que hagi “quallat”.

Perquè quedi més bonic abans d'abocar-hi la massa, hi podem posar rodanxes de pinya al fons del motllo amb el sucre cremat, però penseu que després costa més de tallar. Si ho féssiu, compreu el pot de pinya de quilo, perquè necessitarem rodanxes per a guarnir més les que hem de triturar.

Aquí el teniu amb caramel i rodanxes de pinya.





I aquí sense les rodanxes.



Però tots dos per a llepar-se'n els dits.


Bon profit i PER MOLTS ANYS TERESA!













2 comentaris: