PASTÍS D'ANIVERSARI DE XOCOLATA

Ja feia temps que havia vist un disseny de pastís que em va encantar, i tenia moltes ganes de provar de fer-lo per què fa impacte i no semblava difícil. Ahir vaig haver de fer un pastís d'aniversari i em vaig dir: "aquesta és la meva, faré aquell pastís però de xocolata i guarnit amb més xocolata!".


Vaig fer un pa de pessic de xocolata, el vaig obrir pel mig per a posar-hi melmelada de maduixa i xopar-lo d'almívar com el del Pastís de fondant però un cop fet, i quan encara estava calent, hi vaig afegir un raig de conyac per emborratxar bé el pastís!!!

Un cop tot preparat vaig elaborar una crema de xocolata i el vaig cobrir tot amb una capa fina per a anivellar-lo i que després no hi hagués molles barrejades amb la crema. Vaig deixar que la capa s'endurís a la nevera.


Us deixo aquí la recepta de la crema de xocolata.

Ingredients:

  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 250 g. de sucre fi tipus glas
  • 2 cullerades de conyac
  • 150 g. de xocolata tipus fondant


Elaboració:

Fonem la xocolata en un bol al microones vigilant que no se'ns cremi, i la deixem refredar una mica. Mentre, tamisem el sucre i el posem en un bol amb la mantega i el conyac i ho batem tapat (jo utilitzo un drap de cuina) a velocitat baixa un minut (si no ho tapeu es munta un núvol de sucre a tota la cuina i queda tot empolsinat i enganxós, us ho dic per experiència, ha, ha). Després pugem la velocitat i ho batem uns 5 minuts més (aquí ja ho podem fer destapat). Afegim la xocolata fosa i tornem a batre 2 o 3 minuts i ja estarà llesta la crema.

Un cop endurida la capa per a cobrir les molles, vaig començar amb el disseny posant una mica de crema amb la mànega pastissera i xafant amb l'espàtula. Una altra mica i ho tornava a xafar.


Es comença pel mig del pastís i seguim en espiral. Posem crema i xafem...


I així anar fent fins a cobrir el pastís.


Xuli ehhh! Doncs ara els cantons. Posem dues piles de crema i les xafem. Bé al meu pastís eren dues, si és més alt seran tres o quatre...


Dues més i les xafem...


I així fins a acabar tota la volta.


Un cop tot cobert el deixem una estona a la nevera perquè la crema s'endureixi i ja el podrem posar al plat definitiu. Aquí el teniu.


La veritat és que a mi m'encanta com queda.


I estava boníssim, bé pel meu gust. A casa va haver-hi diversitat d'opinions, però ningú en va deixar ni una mica al plat. A la majoria ens va encantar, però hi ha qui va dir que estava massa emborratxat, bé això va a gustos, em podeu posar menys de conyac, i si no us agrada el podeu substituir per un altre licor o per llet. Per a mi estava perfecte, no hagués parat de menjar-ne!!!


A més la xocolata m'encanta! Mireu pastís de xocolata, amb melmelada de maduixa i més xocolata pel damunt!! Ummmmm!!!


Irresistible!
Proveu de fer el disseny, queda molt afavorit i és molt fàcil, i si no ho voleu fer amb xocolata ho podeu fer amb nata, amb crema de mantega com la que vaig posar a la Mona de Pasqua o amb el que volgueu.
Què us sembla? Us ha agradat?

8 comentaris:

  1. Mare meva quina pinta que té. Devia d'estar espectacular!!!

    ResponElimina
  2. Ohhhhh¡!!!vaja això si que és passió per la xocolata.M'encanta...queda impressionant,quina pinta més estupenda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't a fer-ne un que a tu també et va molt la xocolata i queda molt xuli!

      Elimina
  3. Fa un a pinta espectacular, però tanta xocolata.... podries proposar un pastís menys contundent, no? hihihihihi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noooo, era tal i com jo el volia, xocolata i més xocolata, i aquest cop no vaig fer la cobertura amb xocolata negra, negra, era suau, he, he, he!

      Elimina
  4. El trobo molt bonic. M'ha encantat la presentació. Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josefina Vendrell, la veritat és que queda força visual. I a més a més estava boníssim!!!

      Elimina