PANELLETS - MASSAPÀ

Ja s'acosta Tots Sants i per tant la Castanyada, i hem d'anar preparant els Panellets!!!
Tenia pensat fer només una entrada, però per petició popular, més concretament de la Sandra i de l'Estefania, i per veure si animem a l'Oriol a fer-ne, he decidit fer dues entrades.
En aquesta farem el massapà dels panellets perquè l'hem de deixar reposar. Però no patiu, que en la següent ja farem els Panellets i els courem.


Jo us poso la recepta que tota la vida s'ha fet a casa meva. Recordo, pels vols de Tots Sants, arribar de l'escola i ja a l'escala de casa sentir l'olor dels panellets acabats de coure, entrar a la cuina i trobar-hi la iaia, la mare i la tieta fent els panellets. Ummm, quina olor tant bona...
Per tant és una d'aquelles receptes, que seguint les tradicions, la faig tal qual i em nego a canviar-la. Però la vull compartir amb vosaltres!, aquí la teniu...

Ingredients:

  • 500 gr. d'ametlla molta
  • 400 gr. de sucre
  • 100 gr. de patata bullida
  • la pell ratllada d'una llimona



Per començar xafem ben xafada amb una forquilla la patata bullida i encara calenta. Millor que estigui calenta perquè costa menys i no fa grumolls.


Un cop freda posem tots els ingredients en un bol i ho comencem a amassar amb les mans.


Quan veiem que agafa consistència ho podem fer damunt del marbre. Seguim amassant, i amassant, i amassant. Esteu cansats??? Doncs seguim amassant. I encara més. Fins quan? Fins que la massa brilli i les mans també. Això vol dir que les ametlles deixen anar l'oli i la massa es lliga.


Veieu com brillen? Doncs seguim una mica més. I ara ja sí, en fem un cilindre...


... el filmem, i el deixem reposar a la nevera fins a l'en demà.


D'aquesta manera els ingredients s'amalgamen, el massapà reposa i els panellets queden més bons.

Mentre la massa reposa, podeu preparar els ingredients per a fer els panellets que més us agradin, (pinyons, ametlles, cireres, xocolata, coco... el que vulgueu).
I... ens trobem a la següent entrada, que farem Panellets variats!


7 comentaris:

  1. Ara mateix estic preparant més massa per enfornar-ne demà uns quants més...els del dia de Sant Narcís van volar!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'estranya Mònica, amb la pinta que tenien... havien d'estar boníssims!!!
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Aquesta és la recepta que jo feia sempre a casa però aquest any ens hem animat a fer-ne sense patata ni moniato! els de pastisseria, que diuen... a veure què tal! Ja els veuràs si em vens a visitar. Bona castanyada, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que passaré a veure'ls, no me'ls penso perdre!
      Bona castanyada!!!

      Elimina
  3. van quedar bé? amb aquests ingedients de ben segur que sí!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!!! Aquesta gent s'ho mengen tot. Ja em van dir que la propera vegada en faci el doble, he, he, he!!!

      Elimina
  4. Ara començaré a fer la massa per poder fer els panellets demà, però només de pensar en amassar això, ja em fan mal els dits i les mans. Cada any el mateix. Quina mandra!!!!!!

    ResponElimina