SANGRIA

Avui l'hi he demanat a la Neus què em deixés escriure en el TOT FET A CASA perquè, ja fa dies que em balla pel cap de fer l'entrada d'una recepta i, aprofitant l'excusa d'un sopar informal, de que en tindria proves gràfiques, i de que sóc jo qui normalment la prepara, ha accedit a la proposta de bon grat.


Us parlo d'un dels estereotips gastronòmics peninsulars en format de beguda més clàssic i a l'hora menys preuat pel tipus d'ingredient base que s'acostuma a utilitzar, l'entorn en el qual es comparteix i pels seus efectes d'un consum no responsable.
Bé, suposo que a hores d'ara ja sabeu que estic parlant de la "Sangria", beguda que vaig descobrir gràcies a les meves anteriors generacions, i que oblidada per la cultura de l'ampolla de vidre versus el vi a granel, he rescatat per tornar-la a recuperar.
És evident que he utilitzat vi d'ampolla, perquè avui en dia es difícil, que no impossible, trobar un celler de confiança on poder comprar un vi de qualitat. Recordo que a casa s'acostumava a fer una barreja de vi sec amb un de dolç, normalment Priorat.

Després d'aquesta introducció passo a la recepta pròpiament dita.

Ingredients:
  • Una ampolla de vi
  • Una copa de conyac
  • 300 ml. de llimonada (una llauna)
  • Sucre al gust
  • Una branca de canyella
  • Una taronja
  • Una llimona
  • Glaçons


En una gerra hi posem la fruita a trossos, en aquest cas taronja i llimona, però en altres ocasions també hi he posat préssec (això va a gust de cadascú i depenent de la temporada).


Hi afegim la canyella, el conyac i el vi i ho deixem macerar unes hores a la nevera (jo ho he tingut tota la tarda).


Just al moment de servir hi aboquem la llimonada...


Hi posem unes cullerades de sucre, depenent de si ens agrada més o menys dolç...


Hi afegim els glaçons...




Ho remenem bé amb una cullera de fusta...


I ja la podem portar a taula!


Us recomano que en prepareu força, perquè passa molt bé i mireu que ràpid que s'acaba!!!


Sort que en teniem més...
Espero que us hagi agradat i que la prepareu per aquests soparets d'estiu amb la família o amb els amics!


4 comentaris:

  1. La propera entrada ha de ser un remei casolà post-sangria per fer passar la ressaca!!! I no s'hi val en dir-nos que ens prenguem un Ibuprofè, Paracetamol o derivats....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre et pots fer una infusió amb les herbes aromàtiques que vam collir l'altre dia tot passejant per la muntanya, he, he, he!
      Petons!

      Elimina
  2. Genial col.labiració...la posaré en pràctica!!!!

    ResponElimina