COCA DE PASTA DE FULL FARCIDA

Avui és la Revetlla de Sant Joan, i com marca la tradició hem d'encendre les fogueres amb la Flama del Canigó, hem de tirar petards i menjar coca.


Com que a casa no a tothom li agrada tot, he decidit fer-ne dues, una de més elaborada la Coca de Sant Joan amb fruites confitades, i l'altra més fàcil i ràpida de fer, la Coca de pasta de full farcida.
Aquí us explico la fàcil, perquè ningú tingui l'excusa de dir que com que és complicat d'elaborar no en menja!
Anem per feina.

Ingredients:

  • Pasta de full (jo l'he comprada al súper, a la secció dels refrigerats)
  • Cabell d'àngel (l'he comprat fet, però es pot fer a casa. La meva mare el fa, hauré de demanar-li la recepta)
  • Melmelada de maduixa (el mateix, comprada o feta a casa)
  • Sucre
  • Pinyons
  • Cireres confitades
  • Un ou batut

Elaboració:

Estirem la massa de pasta de full (us recomano que la punxeu amb una forquilla perquè no pugi de massa). Jo en tenia dues i no ho he fet, però si no voleu fer la coca tan gran l'haureu de tallar per la meitat.


Hi posem al damunt d'una d'elles el cabell d'àngel, la melmelada o el que volgueu, nocilla o nutella, compota de poma..., això va a gust del consumidor. A mi m'encanta, però casa no a tothom li agrada el cabell d'àngel i per això l'he fet meitat de cabell d'àngel i meitat de melmelada.


Heu de procurar que quedi un dit sense farcir a les vores per poder-la segellar després.
Batem l'ou i pintem les vores de la coca.


Agafem l'altra massa de pasta de full i la posem a sobre com si féssim un entrepà, i amb una forquilla segellem les vores.


La pintem tota amb ou pel damunt.


I ja la podem decorar amb el que volgueu. Jo he triat cireres confitades i pinyons, però hi podeu posar el que us agradi (ametlles a trossos, altres fruites confitades...). Com que a mi no m'agrada que després els pinyons quedin molt torrats, mentre preparava la coca els he tingut amb remull.


Per acabar li tirem sucre pel damunt i cap al forn!
El forn ja l'haurem preescalfat a 200 graus. Ho fornegem uns 20 minuts o fins que estigui dauradeta. Us aconsello que l'aneu vigilant perquè cada forn és un món i que no se us cremi! Si veieu que de dalt li falta una mica, podeu posar un momentet el grill.


Super fàcil i bona! No teniu excusa per no fer-la!
Bon profit i bona revetlla!!!

6 comentaris:

  1. No sé amb quina quedar-me, amb aquesta o l'altra que també has fet farcida i amb fruita confitada... totes dues tenen molt bona pinta.
    Molt bona revetlla i no oblidis el cava!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo en menjaré de totes dues, he, he, i no et preocupis que el cava no hi faltarà.
      Bona revetlla!

      Elimina
  2. Jo tampoc sé quina triaria!! ... em quedo amb un trosset de cada ;-)

    ResponElimina
  3. Aquesta segona coca també m'encanta! I aquests dobles farciments els trobo un gran encert!

    ResponElimina