ANELL DE FIL MÀGIC

En les parades de fires artesanals i en algunes botigues de bijuteria i complements, havia vist anells de "fil màgic" (filferro de colors) i pensava que no havia de ser molt complicat de fer-ne.


Res més lluny de la realitat, perquè com vaig poder comprovar més endavant, és un tipus de material que se'm resisteix, no el puc dominar com jo voldria. Si vull que quedi rodó... em surt triangular, si el que vull és fer un angle... em surt rodó, en fi... que no en sé prou i hauré de practicar fent més peces de bijuteria com aquestes, tot i que a la gent li han agradat força i han tingut molt d'èxit.



Em diuen: què maco, i quines formes tant xules! i jo penso, si sabessis que jo no pretenia que quedés així... Però mira, ha quedat d'una altra manera i no desagrada pas, he, he, he!



Bé doncs, lo primer que vaig fer desprès de mirar-los pels quatre cantons i intuir com estaven fets, va ser proveir-me dels materials:

  • el filferro d'alumini o "fil màgic", (que el vaig trobar en tendes de manualitats, però últimament ja n'he comprat a la meva botiga de xinesos preferida),

  • boles o perles de bijuteria que ja tenia per casa,

  • un retolador gruixut per fer-lo servir de motlle i enrotllar el "fil màgic" i fer la forma del dit (hi ha cons per a mesurar anells i que es poden utilitzar, però com que jo no en tinc, faig servir tubs de diferents gruixos depenent de la mida del dit que haurà de dur l'anell),

  • alicates per tal d'enrotllar el fil màgic i donar-li la forma que vols, o que no vols però que et surt...

I som-hi!
Tallem un tros de fil màgic hi donem tres o quatre voltes al tub i ho lliguem amb ell mateix, hi passem una bola o dues i enrotllem sobre si mateix intentant donar-li les formes que volem.
I aquí els tenim!



Què us semblen? Us han agradat?
Si teniu algun dubte, voleu fer-me algun comentari, alguna suggerència o teniu el secret per tal de dominar millor el "fil màgic" escriviu-me comentaris. Prometo llegir-ho i contestar-vos!