CALENDARI D'ADVENT AMB AGULLES D'ESTENDRE I WASHI TAPE

A casa, cada any preparo un Calendari d'Advent diferent per tal de comptar els dies que ens falten per arribar al Nadal. N'he preparat amb gots de plàstic, amb ampolletes de vidre, amb bosses de colors, amb capsetes, amb pots de llauna reciclats, amb calaixets de plàstic, amb tasses... i aquests any amb agulles d'estendre i washi tape.Anem per feina, necessitem:

  • 24 agulles d'estendre de fusta (una per a cada dia)
  • washi tape de diferents colors jo he fet servir el verd, el vermell i el daurat
  • la pistola de silicona calenta
  • bossetes de cel·lofana o papers bonics d'embolicar, si són de Nadal millor
  • cartolina i retolador gruixut
  • cel·lo
  • llaminadures
  • una paret de casa amb força espai

El Calendari que farem tindrà forma d'arbre de Nadal, i per tant, haurem de veure en quina paret podem posar-lo. Jo després de mesurar i calcular, m'he decidit per la del passadís, no hi ha res i és espaiosa.
Hem de tenir en compte que haurem de fer un triangle amb les agulles d'estendre col·locades en 6 fileres més el tros del tronc.


Per tant, primer de tot mesurem la distància del terra fins a on volem començar l'arbre des de dos punts diferents, per tal de no començar torts, i hi enganxem la primera tira de washi tape ben recte. Després calculem la distància que ens interessa entre agulla i agulla i així sabrem l'amplada de l'arbre.


Just al mig, hi fem una tira vertical amb la cinta fins a on volem que sigui d'alt. I ara només ens falta calcular la distància entre les tires perquè ens quedin equidistants.


Les agulles les he enganxat amb silicona calenta just al damunt de la cinta, per evitar que es taqui la paret i que quan ho treiem no arranquem la pintura i tot.


I anar fent i calculant. Penseu que les agulles van col·locades entre mig de les de la filera de baix. Per tant, en cada filera minvem una agulla. D'aquesta manera aconseguirem la forma de triangle per tal de fer l'arbre.


O sigui, que a la primera filera hi van 6 agulles, a l'altre 5, després 4, 3, 2 i a dalt de tot 1.
Sota de la primera filera, hi afegim tres tires verticals de color daurant simulant el tronc, i on hi posarem les 3 agulles que ens queden fins a sumar les 24, una per a cada dia.


Ho veieu? Ah! i a dalt de tot hi fem una estrella amb cinta d'un altre color, que els arbres de Nadal porten l'estrella no? Doncs el nostre també!


Ja el tenim a punt!!!
Ara toca omplir les bossetes de llaminadures (una peça per a cadascú de la família) i tancar-les bé, no sigui que algú s'ho mengi abans d'hora!


I en posem una penjant de cada agulla. Mireu de combinar-ho de manera que quedin repartides i no n'hi hagi dues d'iguals al costat, així quedarà més lluït.


Per últim tallem quadradets de cartulina verda i hi posem els números de l'1 fins al 24 amb el retolador gruixut. I ja els podem enganxar a les agulles (jo ho he fet posant-hi cel·lo per la banda del darrere perquè no es vegi).


A mi m'agrada posar els números barrejats, així cada dia hem de buscar on és. Però vaja, això va a gustos, hi ha qui els posa seguits.


I ara a esperar el dia 1 de desembre per començar, quina emoció!!! Això vol dir que s'acosta el Nadal.

Vinga, animeu-vos que encara hi sou a temps, i si passen dos o tres dies és igual, us mengeu les llaminadures atrassades de cop i llestos!


Què us sembla?, ha quedat xuli oi?