PASTÍS DE PASTANAGA I COCO

Fa dos o potser tres estius (no ho sé del cert perquè el temps passa molt ràpid), amb els companys de la feina vam acordar que al tornar de les vacances cadascú portaria una beguda o un menjar típic d'un dels llocs que haguéssim visitat durant els dies de festa i faríem un aperitiu tots plegats. Així doncs ens vam ajuntar amb un munt de productes: formatges, embotits, infusions, licors, coques, dolços... i la Carme va dur un pastí diferent.


Pel color i pel sabor no sabíem de què era, però estava boníssim, bé a mi em va encantar. Resulta que és típic de Huelva i la seva mare, la senyora Carmen, el feia tot sovint a casa de postres. Em va agradar tant la combinació dels ingredients i el sabor tant aconseguit (de primeres no diries mai de què està fet) que no vaig parar fins a aconseguir-ne la recepta. I gràcies a la senyora Carmen ara us la puc passar i tots en podem gaudir!


Ahir amb els companys de l'AMPA de l'escola de la meva filla vam berenar-ne aquest que veieu a les fotos. Va ser molt divertit perquè tothom deia la seva, però a part de coincidir en que estava molt bo, no sabien de què estava fet. Que si seguríssim què és de mango, que no què és carabassa, no què és pastanaga... Anar dient i tastant i ens el vam cruspir tot! Va ser una nena, l'Andrea, qui ho va encertar dient: és de pastanaga i coco!!!


Bé, us passo la recepta.


Ingredients

  • 20 - 25 bescuits (jo vaig utilitzar-ne 3 bosses)
  • 1 Kg. de pastanagues
  • 200 g. de sucre
  • 100 g. de coco ratllat
  • almívar (1 tassa de sucre, 1 tassa d'aigua, 1 bon raig de conyac)




Elaboració

Pelem les pastanagues i les posem al foc a bullir.


Mentre es van fent les pastanagues tallem els bescuits per la meitat. Si voleu també podeu fer-ho amb magdalenes o qualsevol pa de pessic que us agradi.


Un cop tallats, els anem col·locant en un motlle sense deixar cap forat. Jo l'he utilitzat rodó, però pot ser allargat, quadrat, el que tingueu a mà. 


Quan tenim una capa de bescuits feta, la reguem amb l'almívar que ja hem preparat abans i que hem deixat temperar. Jo l'he fet com a la recepta del Pastís de fondant però afegint-hi a més a més un bon raig de conyac.
Mentre, ja se'ns han bullit les pastanagues. Les escorrem ben escorregudes i les triturem junt amb el sucre i el coco. Reserveu una mica de coco per a després poder decorar el pastís.
Amb la crema resultant fem una capa damunt dels bescuits mullats d'almívar.


Fem una altra capa de bescuits al damunt, els reguem, i una altra capa de crema de pastanaga.
Acabem amb una capa de bescuits ben regadets d'almívar de conyac i ho deixem unes hores a la nevera perquè es compacti (de fet jo ho he tingut tota la nit).
Recordeu que us ha de sobrar crema de pastanaga per a la decoració.

Un cop refredat, ho desemmotllen (us aconsello que ho feu com si fos un flam, girant-lo cap per avall, perquè sinó se us pot desmuntar).
Ho veieu? no queda maco però no us preocupeu perquè queda la decoració!


Ara, amb la crema de pastanaga que ens ha quedat recobrim tot el pastís procurant que quedi lo més llis possible.


Per acabar li tirem el coco ratllat que havíem reservat pel damunt. I ja ho tenim!


Aquest pastís el pot fer tothom, fins i tot els qui no s'atreveixen a fer servir el forn, i la combinació de gustos queda espectacular! Jo crec que encara que no us agradi algun dels ingredients s'ha de tastar perquè la barreja fa que no se sembli en res al gust que té cadascun d'ells per separat.

Vinga aquests que no teniu forn o no us atreviu a fer coques, aquest pastís és la vostra solució!!!

I a la Carme i a la seva mare, la Carmen de Huelva, moltes gràcies per passar-nos la recepta i per totes les explicacions de l'elaboració!!!