ROSES DE FONDANT

Si estem a l'abril i s'acosta Sant Jordi, els pastissos han d'estar ple de roses!
Però roses que es puguin menjar i que no ens punxem, o sigui que les farem de fondant.


Suposo que tothom sap què és el fondant, una pasta de sucre súper elàstica que va molt bé per a decorar pastissos, cup cakes, cookies... lo que volgueu. Si us animeu i voleu saber com fer un pastís de fondant podeu consultar les entrades Cotxe-pastís, Pastís de fondant i Pastís de Carnaval, allà ho trobareu explicat.

Però avui no veurem com fer un pastís, sinó com fer-ne la decoració amb roses.

Primer preparem el fondant del color que vulgueu (ara hi ha roses de tots els colors, o sigui que...) i feu un cilindre i cinc boletes.


Les posem dintre d'una funda de plàstic per a folis i les xafem amb el dit.


Agafem el cilindre xafat i l'enrotllem per tal de fer la part central de la rosa.


Posem dues boletes xafades al voltant de l'espiral que hem fet simulant dos pètals, enganxant-los amb una mica d'aigua. Recordeu que el pegament del fondant és l'aigua. Podeu mullar-vos una mica el dit i passar-lo per la peça de fondant que volgueu enganxar, o fer-ho amb un pinzell.


Posem la rosa dreta a la taula i anem enganxant els pètals restants al voltant.


I ja la tenim. Si veiem que ens sobra bastant de fondant per sota i queda molt alta, ho tallem amb un ganivet.
Podem fer fulles amb fondant verd i posar-les al voltant perquè quedin més autèntiques.


Jo en vaig fer unes quantes de diferents mides i colors per a decorar un pastís fent una composició.


I les vaig anar col·locant.


Mireu com va quedar...



Força primaveral i adient per a Sant Jordi.


Doncs ja ho sabeu, si per a Sant Jordi voleu regalar roses de les que es mengen, les podeu fer de fondant.

Us han agradat?
Regalaríeu una rosa d'aquestes per a Sant Jordi?