ROSA PETITA DE CÀPSULA DE CAFÈ RECICLADA

Ja estem a l'abril, s'acosta Sant Jordi i això vol dir que hem d'anar preparant les roses!!!
Bé les hem d'anar preparant si són elaborades TOT FET A CASA, i com us podeu imaginar, jo n'elaboraré unes quantes. Per tant som-hi!

Començarem per una Rosa Petita feta amb una càpsula de cafè reciclada.


Necessitarem una càpsula de cafè, unes tisores, una plantilla d'una flor de sis pètals de la mida de l'amplada de la càpsula, unes tenalles, un llapis i pegament de dos components.


Primer de tot tallem la càpsula per a poder aprofitar els laterals, per tant li traiem el cap i el vol . Jo he triat una càpsula vermella perquè és per a Sant Jordi, i m'agraden vermelles, però podeu fer-les del color que volgueu.


Amb la plantilla de cartró anem dibuixant les flors al revés de la càpsula, per la banda que no és de color (la plantilla la vaig treure d'internet). Necessitem tres flors.


Un cop dibuixades les retallem amb les tisores. Les càpsules de cafè són genials per a treballar-les, per què no costa gens, les podem doblegar bé i al ser de metall de colors queden molt boniques, fan força goig. 


Després hem de tallar:
  • una peça d'un pètal de la primera flor,
  • una peça de dos pètals de la segona flor, 
  • i fer un tall a la tercera flor sense tallar-ne cap peça.
En total ens han de quedar cinc peces.



Bé ja ho tenim? Doncs ara amb una mica de traça i l'ajuda de les tenalles o inclòs un pal de pinxo o la punxa del llapis (jo ho he fet amb el llapis i el pinxo) anem donant forma a la rosa.
Del pètal sol en fem un cucurutxo, I amb les altres peces anem unint el primer pètal i el posem a sobre de l'últim. I doblegant una mica les fulles de la flor li anem donant forma de rosa. Ho veieu bé a la foto? Sí oi?


Ja les tenim a punt! Ara falta fer pegament amb els dos components i enganxar les parts de la rosa anant-les ficant una dins de l'altra. Ei, paciència que això costa una mica i s'ha de tenir traça, no us desespereu!
Us aconsello el pegament de dos components per què estem enganxant metall, sinó al cap de no res es desenganxaria la flor, us ho dic per experiència, he, he, he!
I ja està! Ja la tenim!


Ara ja la podem enganxar en una càpsula xafada per a fer un penjoll...
Jo l'he triat verda, com si fossin les fulles del roser.


Si feu servir una càpsula xafada us aconsello que hi poseu un tros de feltre a sota per a tapar el revés i que no us faci mal a la pell o malbé la roba. A l'entrada de Penjoll Vintage de càpsules us vaig explicar com es feia, podeu donar-hi un cop d'ull.

També podeu fer un anell...


O fer-vos tot un conjunt d'arracades i anell. Mireu que xuli! Aquestes són de color rosa claret i també m'agraden molt.


Què us sembla aquesta rosa? Us agrada? La veritat és que s'ha de tenir una mica de paciència però queden molt bé i la gent no s'ho creu que siguin càpsules!
Què fareu, arracades, anells, penjolls...???