MELMELADA DE MADUIXA

Només em queda un pot de melmelada de mores, i fins que no en pugui anar a collir més i tornar-ne a fer, no sé si podré sobreviure!!! Això serà cap al setembre, i estem al juny, mare meva! Per tant i per tal de poder passar l'estiu sense problemes "melmeladins" (n'esmorzo cada dia), he decidit anar a comprar maduixes, ja que no les puc collir directament del bosc, i fer-ne melmelada.


He anat al mercat i m'he procurat una caixa de maduixes. Mireu quin goig! Fan una olor fantàstica.


Aquí teniu la recepta, que és molt simple.

Ingredients:

  • 2 kg. de maduixes
  • 1 kg. de sucre
  • 2 llimones
Com podeu veure la proporció és que de la quantitat de maduixes que feu, heu de posar-hi la meitat del pes en sucre, i la llimona al gust de cadascú, però seria el suc d'una llimona per cada quilo de maduixes. A mi el toc àcid de la llimona m'hi agrada força.


Elaboració:

Comencem netejant les maduixes, tallant-les a trocets i deixant-les macerar entre mitja hora i una hora amb la meitat del sucre i el suc de les llimones. D'aquesta manera van traient tot el suc de la fruita. Ummmm, ja me les menjaria tal qual!


Un cop ja estan macerades acabem d'abocar-hi la resta del sucre i les triturem. A mi, quan menjo melmelada m'agrada trobar-hi els trossets de la fruita, però això va a gustos, si us agrada més fina la podeu triturar més.
Ara la posem a la cassola i la coem durant una mitja hora perquè es vagi espessint.


Penseu que amb el sucre es fa com un caramel, i per tant, haureu de remenar-la amb una cullera de fusta perquè no s'enganxi. La melmelada ha d'anar fent xup xup sense deixar de bullir. Ah, i vigileu que no us esquitxi que crema com un dimoni!!!


Ja la tenim, ara només hem d'envasar-la per tal de fer-ne la conserva. I aquí venen les controvèrsies, hi ha qui esterilitza els pots de vidre bullint-los durant 15 minuts.
Jo els rento al rentavaixelles i directament els omplo. Això sí, acabats de rentar i directament posar-hi la melmelada, o sigui, que intento sincronitzar la durada del rentat amb l'elaboració de la melmelada. Bé, més o menys, he, he... no cal tampoc sincronitzar els cronòmetres!
Per cert, els pots són reciclats o bé d'altres conserves o de melmelades d'altres fruites que he comprat ja elaborades.


De totes maneres i per què es conservi bé hem de fer-hi el buit. Per tant, omplim els pots fins a dalt amb la melmelada calenta, quan acabem d'apagar el foc...


... els tapem bé vigilant de no cremar-nos, i els deixem refredar tombats cap per avall. D'aquesta manera es farà el buit i la melmelada ens aguantarà mesos o fins i tot un any sense problemes.


En aquest pas també hi ha qui no ho fa en calent. El que fan per fer el buit és tapar els pots i els bullen al bany maria durant 15 minuts, procurant que l'aigua arribi fins gairebé a la rosca del pot.
Jo no ho faig, i us asseguro que després quan els obro fan el típic "plof" d'haver estat ben tapats, això sí s'han d'omplir els pots amb la melmelada calenta!


I aquí la teniu, a punt per fer uns bons esmorzars, berenars, pastissos, o menjar-la a cullerades!!!
A veure si us atreviu, és molt fàcil i val la pena. A més ara és el temps de les maduixes, estan maduretes i ben bones!