COCA AMB POMA


El meu amic Martí aquest any ja fa 6è. de Primària, i junt amb tots els companys ja fa temps que estan recollint calerons per anar de viatge de fi de curs.



La veritat és que són molt actius, fan crispetes i les venen als partits de futbol de l'escola, posen paradetes de bijuteria amb càpsules de cafè reciclades, de feltre, de cuir... i tot ho fan ells amb l'ajuda dels pares i mares, bé també de les àvies, tiets i tietes, en fi de tothom que hi vulgui col·laborar fent gènere per a vendre, com jo mateixa, que vaig estar una tarda al cole amb tot el curs, xafant càpsules de cafè i fent coses força xules.

Doncs bé, lo últim que se'ls ha acudit és fer pastissos i coques a casa i els divendres a la sortida de l'escola ho venen a tothom qui vulgui un bon berenar. I quin èxit!!! Segur que poden anar molt lluny de fi de curs!


La Joana, la seva mare em va demanar que li passés la recepta de la COCA AMB POMA que faig jo a casa i que de seguida s'acaba. I així ho vaig fer. La vaig passar a ella i a tot el grupet d'amigues, i les que l'han fet l'han trobat boníssima. I és que la poma al coure's amb el pa de pessic queda melosa i fa que la coca tiri avall com si res.

De fet és la recepta de la "Coca del iogurt" de tota la vida afegint-hi la poma. Aquí us deixo la recepta, a veure si us animeu a fer-la, de debò, que val la pena.


INGREDIENTS
  • 1 Iogurt natural o de llimona
  • 3 Mesures de iogurt de farina
  • 2 o 3 Mesures de sucre
  • 1 Mesura d'oli
  • 4 Ous de la mida M
  • 2 Pomes tipus Golden
  • 1 Sobre de llevat
  • Canyella en pols
  • Un polsim de sal
  • Ratlladura de llimona (opcional, si el iogurt és de llimona jo no en poso)
  • Una mica de mantega i de farina per engreixar el motlle.



ELABORACIÓ

Preescalfem el forn a uns 180 graus. Engreixem el motlle amb la mantega i hi posem una mica de farina retirant el sobrant que no quedi enganxat per les parets (depenent del motllo, jo hi poso paper de forn i després l’engreixo i l’enfarino, així després no tinc problemes per desemmotllar la coca).
Separem les clares dels ous, les muntem a punt de neu i les reservem.



Batem els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos.


Hi afegim l’oli, el iogurt i la ratlladura de llimona, (si en posem), procurant que no hi hagi lo blanquet de la pell perquè amarganteja. Ho remenem bé fins que quedi homogeni.

A continuació tamisem la farina, el llevat, la sal i la canyella en pols i ho afegim a la massa anterior.



De canyella n'hi poso bastant perquè a casa ens agrada molt i amb les pomes queda genial.



Un cop estigui tot barrejat hi incorporem les clares a punt de neu fent moviments envolvents amb l’espàtula procurant que no perdin volum.







Posem la massa en el motlle que hem engreixat i enfarinat prèviament.









Pelem les pomes, les tallem a daus i les incorporem a la massa que ja tenim al motlle procurant que quedin ben repartides per tota la coca.



Ho posem al mig del forn entre uns 30 i 45 minuts, depenent del forn. Lo millor és punxar-ho amb un escuradents, i si surt net, és que la coca ja és cuita. La traiem del forn i al cap d'uns cinc minuts la desemmotllem i la deixem refredar en una reixa.



I BON PROFIT!!!


Espero que la proveu i em comenteu que us ha semblat. I de pas podeu fer-li una foto i la penjar-la al facebook, a veure si feia goig! www.facebook.com/Totfetacasa