TORRONS DE XOCOLATA

En un bon àpat de Nadal no hi poden faltar els torrons, i si són de xocolata millor!!!


Aquest any n'he fet de tres classes: de xocolata negra amb arròs inflat, de xocolata blanca amb arròs inflat, i de xocolata negra amb avellanes.

Ingredients:

Torrons de xocolata negra amb arròs inflat
  • 250 gr. xocolata negra per fondre
  • 100 gr. arròs inflat
  • 30 gr. llard
  • canyella en pols


Torrons de xocolata blanca amb arròs inflat
  • 250 gr. de xocolata blanca per fondre
  • 100 gr. d'arròs inflat
  • 30 gr. de llard
  • canyella en pols

Torrons d'avellanes
  • 250 gr. de xocolata negra per fondre
  • 150 gr. d'avellanes torrades i pelades
  • 30 gr. de llard
  • un grapat de cereals de blat
  • canyella en pols



Comencem pels de xocolata negra amb arròs inflat.
Trossegem i fonem la xocolata al bany maria.


Una vegada fosa hi afegim la canyella en pols i el llard i remenem bé perquè s'integri tot.


Ara ja hi podem afegir l'arròs sense deixar de remenar.


Li donem quatre voltes perquè quedi tot impregnat de xocolata i ja ho tenim. Ho avoquem en el motlle que vulguem utilitzar i ho deixem temperar. Una vegada tebi ho posem a la nevera un parell d'horetes per tal de que acabi de quallar i ja ho podrem desemmotllar.

Si volem fer els torrons de xocolata blanca, ho fem tot igual però fonent aquest tipus de xocolata.



Per tal de fer els torrons d'avellanes, repetim tots els passos fins que hi hem d'abocar les avellanes i els cereals enlloc de l'arròs. Els cereals els posem per tal de donar el toc de cruixent al torró.


Una vegada tot barrejat amb la xocolata fosa ho posem al motlle i un cop temperat a la nevera perquè acabi de quallar.


Jo utilitzo motlles de plàstic i quan la xocolata està presa, ho desemmotllo com si fos un glaçó. Super fàcil i super pràctic!!!

Perquè quedin ben presentats els podem embolicar en papers de cel·lofana que faran més goig.
I a menjar torrons, que estan boníssims i són molt fàcils de fer.



Bones Festes!