PASTÍS DE FONDANT

L'altre dia la meva filla em va demanar que fes un pastís per a la Cristina, una de les seves amigues, perquè avui és el seu aniversari i li volien fer una sorpresa fent-li bufar les espelmes.


Un pastís com? I a on l'heu de portar el pastís?, vaig preguntar-li. Em va contestar que ho volien per a l'hora del pati a l'institut.
A veure, vaig dir-li jo, com heu de portar un pastís amb l'autobús fins a Barcelona, amb les motxilles, en hora punta, tenir-lo a classe... al final ja no serà un patís, serà un bunyol!!!

Però al final vam trobar la solució, un PASTÍS DE FONDANT, no s'aixafa (bé si no et cau, el rebregues o no vas amb una mica de compte), no necessita nevera i queden molt afavorits. I vam quedar així.




Doncs ja em teniu fent el "mini" pastís per a la Cristina.









Primer de tot vaig fer un pa de pessic amb la recepta del iogurt (la mateixa de la Coca amb poma però sense la poma).


El vaig posar al forn i un cop cuit el vaig deixar refredar en una reixa.

Mentre, vaig preparar el "ganache" o crema de xocolata. Jo la faig amb xocolata de cobertura i nata per a muntar a parts iguals. Lo més pràctic és fer la mesura de la nata, que normalment va en brics o ampolles de 200 ml. i per tant posarem 200 gr. de xocolata.


Trossegem la xocolata, escalfem la nata al microones fins que comenci a bullir, la tirem al damunt de la xocolata i remenem bé fins que es fongui i quedi una textura com de nocilla o nutella. La deixem que es refredi.



A part i perquè el pastís no quedi sec, el regarem amb almívar que el farem fent bullir una tassa de sucre amb una d'aigua fins que ens quedi de color groguet.


Jo ho faig en el microones i després quan està fred ho passo a un biberó (va millor perquè el pa de pessic quedi ben regat i és més pràctic).Tallem el pa de pessic a la mida que vulguem i el remullem bé amb l'almívar.



Hi vaig posar una bona capa de melmelada i vaig tapar amb altre tros de pa de pessic regant-lo bé per les dues bandes. I un cop muntat el pastís vaig untar-lo bé amb la crema de xocolata procurant que quedés lo més uniforme i recte possible. Hem d'empastifar el pastís amb lo que sigui per tal de que després el fondant s'enganxi, jo en aquest cas ho he fet amb xocolata a petició de la Lídia l'altra amiga de la Roser, la meva filla, que també menjarà pastís i va demanar que portés moooltaaaaa xocolata!


El vaig deixar unes hores a la nevera perquè la xocolata quallés bé i ja el vaig tenir a punt per a posar-hi el fondant.


I ara ve la part creativa i que més m'agrada!
Estenem bé el fondant amb el corró damunt de la taula que previament hem empolsinat de maicena per tal de que no se'ns enganxi.


Posem el fondant damunt del pastí i allisem bé amb la paleta.


I després a guarnir! Jo vaig fer flors amb el fondant vermell i amb boletes grises passades per la purpurina els hi vaig fer el centre. Ah i perquè s'enganxi el fondant és suficient de mullar-lo amb aigua utilitzant un pinzell.


I taxant!!! Pastís de fondant TOT FET A CASA!


Espero que hagi arribat sencer a l'institut i que li hagi agradat força a la Cristina. Ah i PER MOTS ANYS!!!
Què us sembla, us ha agradat?