PASTÍS DE LLIMONA

Tenia moltes ganes de fer aquest pastís. De fet en tinc ganes des de que vaig tenir a les mans el llibre nou de l'Alma Obregón. Però com sempre em passa, d'una recepta de qui sigui, sempre n'acabo fent la versió Tot fet a casa, no ho puc evitar!!!


Jo us poso la recepta de l'Alma per fer el pa de pessic, però ho podeu fer amb qualsevol recepta que tingueu, això sí afegint-hi essència o la pell ratllada d'una llimona.

Ingredients per al pa de pessic:

  • 200 gr. de mantega sense sal a punt de pomada
  • 200 gr. de sucre
  • 200 gr. de farina
  • 2 culleradetes de llevat
  • 4 ous
  • la pell ratllada d'una llimona
Preescalfem el forn a 180 graus i engreixem i enfarinem el motlle que farem servir. Jo com que només en tinc un d'aquesta mida (d'uns 20 cm.) ho faré en dues tandes, es a dir, primer couré la meitat de la massa i després el tornaré a engreixar i enfarinar  per a coure altra meitat.


Batem la mantega amb el sucre fins que ens quedi blanquet i hi anem afegint els ous.


En un bol tamisem la farina amb el llevat i ho incorporem a la massa. Una vegada que veiem que ens queda homogènia hi afegim la ratlladura de la pell de la llimona. Hem de procurar que al ratllar-la no hi hagi lo blanquet, perquè sinó ens quedarà amarg.


Un cop tot barrejat posem la massa al motlle i cap al forn uns 25 minuts!
Bé ja us he dit que jo ho he fet en dues vegades, i per tant n'he reservat la meitat per a la segona tanda.


Mentre se'ns couen les masses anem a preparar l'almívar, essencial en tots els pastissos perquè quedin melosos i boníssims. Ja us he comentat en altres entrades com fer l'almívar, com en la del Cotxe-Pastís, la del Pastís de fondant o la del Pastís d'aniversari de xocolata, però aquí us ho torno a explicar perquè en farem una variant per tal de donar-li gust de llimona.

Ingredients per a l'almívar:
  • 100 gr. de sucre
  • 100 ml. d'aigua
  • la pell ratllada d'una llimona
Barregem el sucre i l'aigua i ho posem al microones fins que bulli i agafi un color groguet. Ho traiem i hi afegim la pell ratllada de la llimona i deixem que infusioni.


Ho deixem refredar i ho colem, i ja el tenim a punt. Jo normalment el poso en un biberó per tal de ruixar bé el pa de pessic, va genial!

Ei! ja heu anat vigilant el forn? Recordeu que hi teniu el pa de pessic, que no se'ns cremi!!!
Per veure si ja està cuit, el podeu punxar amb un escuradents que ens ha de sortir net. Una altra manera de saber-ho és perquè la massa quan està cuita es separa una mica del motlle. Ho veieu?


Doncs ja el podem desemmotllar i deixar refredar en una reixa.

I mentre es refreden les masses farem el farcit. Elaborarem una crema de formatge amb gust de llimona i la Lemon curd, que és una crema de llimona super bona i que jo ja la tinc feta!!! En vaig fer fa uns dies i la tenia guardada.
No us preocupeu, queda pendent per a una altra entrada. Quan en torni a fer us la penjo, promès!!! (Aquí teniu la promesa, l'entrada de la recepta de la Crema de Llimona o Lemon Curd).
Si no en teniu podeu fer-ho amb melmelada de llimona (tot de llimona, ummmm).


Ingredients per a la crema de formatge amb llimona:
  • 125 gr. de mantega sense sal a punt de pomada
  • 300 gr. de sucre glass
  • 125 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia però que no sigui light
  • Una culleradeta d'extracte de llimona.
Tamisem el sucre i el batem amb la mantega fins que s'integri.


Un cop està esponjós hi afegim el formatge acabat de treure de la nevera i seguim batent.



Finalment hi afegim l'essència de llimona. Jo la compro al súper. Us en penjo una foto perquè la veieu.


Penseu que aquesta crema com que porta el formatge s'ha de guardar a la nevera, i per tant el pastís també.
I ja podem començar a muntar-lo.
Igualem els pans de pessic i els tallem pel mig. Amb aquest estri que és diu lira queden genial.


Mireu, super ben tallats i a punt per a xupar-los amb l'almívar de llimona. Els que van al mig, mulleu-los per les dues cares, quedarà més bo.


Som-hi, un pa de pessic, una capa de lemon curd, un altre pa de pessic, una capa de crema de formatge, un altre pa de pessic...


I acabem amb la crema de formatge i guarnit-lo per fora.



Ummm, quina pinta, se'm fa la boca aigua!


És laboriós però val la pena, està molt bo.


En voleu un tallet?


Us hi atreviu??? Som-hi doncs!