FLOCS DE NEU D'AMPOLLES DE PLÀSTIC

Hi ha qui diu que els Nadals són daurats i vermells, doncs a mi el daurat no m'agrada. Jo sóc de platejats i nevats, potser per tal de fer honor al meu nom..., no ho sé, la qüestió és que, normalment, guarneixo l'arbre amb volves de neu i plata, i si he de fer decoracions, no hi poso daurats.
Per tant, i seguint la tradició blanca, aquest any he decidit guarnir la taula de Nadal amb Flocs de neu fets amb ampolles de plàstic.


El dia de Nadal venen tots a casa a dinar, i ja és tradició que faci alguna coseta per tal de felicitar les festes a tots, alhora que guarneix la taula. Després cadascú s'emporta el detallet i tothom queda felicitat. L'any passat va ser el Tió de taps de suro, i aquest any toquen el Flocs de neu.
Som-hi que farem tard a taula!!!


Material:
  • ampolles de plàstic,
  • tisores,
  • planxa,
  • un punxó,
  • espelma,
  • esmalt d'ungles de dibuixar,
  • anelles platejades,
  • tenalles.
Comencem netejant les ampolles, bé si no són d'aigua, les meves si que ho eren i no m'ha calgut. En tenia de diverses mesures i de diferents fabricants, però ja va bé, els flocs de neu són tots diferents oi?


Agafem les tisores i en tallem el cul tot resseguint les marques del plàstic, com si féssim flors.


Una vegada tallades, encenem una espelma i hi escalfem la punta del punxó per tal de fer-hi un foradet a cada floc, així després si volem els podrem penjar. A l'estar el punxó calent, es pot foradar el plàstic perfectament.


Endollem la planxa no gaire calenta, i hi anem passant les vores dels flocs perquè quedin arrodonits i d'aquesta manera polim les imperfeccions que hem fet amb les tisores. Ei! compte que no us creméssiu.


I ara ve la part més artística, pintar amb l'esmalt d'ungles els dibuixos dels flocs. He trobat aquests pots que van genial per fer dibuixos a les ungles, n'he comprat de blanc i de blau a la botiga dels xinesos, i ens aniran genial per fer les decoracions dels flocs de neu.


Veieu la punxa?, el pot és de plàstic i al pressionar-lo va sortint la pintura. Vinga, que ja hem acabat els blaus i ara farem els blancs!!!


Mica en mica, i amb precisió. Els dibuixos, vosaltres mateixos, jo he anat imitant les estrelles que fa el gel.
I ja només ens queda el toc final, passar-hi l'anelleta platejada pel forat que hem fet amb el punxo. Així si algú el vol penjar de l'arbre de Nadal, només caldrà que hi passi un cordonet, això sí, res de daurats, ha de ser platejat, he, he, he!


I ja els tenim a punt!


Ara el dia de Nadal hem de parar taula com cal, i anem posant els flocs de neu amb una mica d'imaginació. Jo he muntat una safata allargada amb sal del renta-vaixelles i trossets de caramel blau com si fos neu; hi he afegit estrelletes blaves i espelmes, moltes espelmes.


De fet penso fer-hi un caminet d'espelmes i flocs de neu per tota la taula. I com heu pogut comprovar ja em vaig animar i vaig dibuixar flocs de neu a les espelmes i tot.


Doncs ja ho tenim a punt per gaudir d'allò més d'aquests dies.
Ah, i Bon Nadal a tothom!!!