PANELLETS - MASSAPÀ

Ja s'acosta Tots Sants i per tant la Castanyada, i hem d'anar preparant els Panellets!!!
Tenia pensat fer només una entrada, però per petició popular, més concretament de la Sandra i de l'Estefania, i per veure si animem a l'Oriol a fer-ne, he decidit fer dues entrades.
En aquesta farem el massapà dels panellets perquè l'hem de deixar reposar. Però no patiu, que en la següent ja farem els Panellets i els courem.


Jo us poso la recepta que tota la vida s'ha fet a casa meva. Recordo, pels vols de Tots Sants, arribar de l'escola i ja a l'escala de casa sentir l'olor dels panellets acabats de coure, entrar a la cuina i trobar-hi la iaia, la mare i la tieta fent els panellets. Ummm, quina olor tant bona...
Per tant és una d'aquelles receptes, que seguint les tradicions, la faig tal qual i em nego a canviar-la. Però la vull compartir amb vosaltres!, aquí la teniu...

Ingredients:

  • 500 gr. d'ametlla molta
  • 400 gr. de sucre
  • 100 gr. de patata bullida
  • la pell ratllada d'una llimona



Per començar xafem ben xafada amb una forquilla la patata bullida i encara calenta. Millor que estigui calenta perquè costa menys i no fa grumolls.


Un cop freda posem tots els ingredients en un bol i ho comencem a amassar amb les mans.


Quan veiem que agafa consistència ho podem fer damunt del marbre. Seguim amassant, i amassant, i amassant. Esteu cansats??? Doncs seguim amassant. I encara més. Fins quan? Fins que la massa brilli i les mans també. Això vol dir que les ametlles deixen anar l'oli i la massa es lliga.


Veieu com brillen? Doncs seguim una mica més. I ara ja sí, en fem un cilindre...


... el filmem, i el deixem reposar a la nevera fins a l'en demà.


D'aquesta manera els ingredients s'amalgamen, el massapà reposa i els panellets queden més bons.

Mentre la massa reposa, podeu preparar els ingredients per a fer els panellets que més us agradin, (pinyons, ametlles, cireres, xocolata, coco... el que vulgueu).
I... ens trobem a la següent entrada, que farem Panellets variats!