MOUSSE DE TORRÓ

Ahir el "Tot fet a casa" va fer dos anys!!!
Gràcies per seguir aquí els que hi sou des del primer dia, i gràcies també a tots els qui us hi heu anat incorporant. Sense tots vosaltres això no tindria sentit.

I com ja va sent tradició, les receptes de celebració de l'aniversari del bloc són les que faig per tal d'acomiadar l'any, i aquest cop no serà menys.

Sempre em queden uns quants torrons després del Nadal, i aquí no llencem res, per tant, aprofitant que hem de donar la benvinguda al 2015 com cal, enguany farem una Mousse de torró. La vaig veure al bloc de la Sandra, La capseta dels meus tresors, i em va encantar. Jo hi he fet alguna petita modificació, però bàsicament és la mateixa recepta. Gràcies Sandra per compartir-la.



Ingredients:

Per a la base
  • 200 gr. de galetes tipus "Digestive"
  • 80 gr. de mantega a punt de pomada

Per a la mousse
  • 200 gr. de torró d'Alacant
  • 30 gr. de torró de Xixona
  • 80 ml. de llet
  • 20 gr. de sucre
  • 2 ous
  • 150 ml. de nata per muntar
  • 6 fulls de gelatina

Per a la gelatina
  • 50 ml. de nata per muntar
  • 70 ml. d'aigua
  • 80 gr. de sucre
  • 30 gr. de cacau en pols
  • 4 fulls de gelatina

Comencem preparant el motlle, que ha de ser dels que es desemmotllen, posant-hi paper de forn a la base (que sobresurti una mica i així podrem desemmotllar la mousse més fàcilment).
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega a punt de pomada. Una vegada estigui integrat, ho posem al motlle, pressionant bé amb les mans fins a cobrir-ne tota la superfície.


Normalment quan faig una mousse, poso aquesta base uns minuts al forn, tal i com vaig fer amb la Mousse de piruleta, la de cava amb maduixes o la de caipiroska, però aquest cop he substituït el forn per la nevera i ha anat de meravella. Resumint, que mentre preparava la mousse, he tingut la base a la nevera perquè la mantega quedés presa.

Anem a fer la mousse.
Posem els fulls de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
Agafem els torrons que ens han sobrat de Nadal i els triturem.


Separem els rovells dels ous de les clares, i aquestes últimes les batem a punt de neu.


Escalfem la llet i quan arrenqui el bull hi afegim els rovells sense parar de remenar amb el batedor. Apaguem el foc i tot seguit hi afegim els fulls de gelatina i seguim remenant fins que tot s'integri. I a continuació, hi incorporem els torrons triturats.


Ho passem tot a un bol i hi afegim les clares a punt de neu integrant-les amb molt de compte amb una espàtula.


Muntem la nata amb el sucre i també ho incorporem suaument.


Posem unes bandes d'acetat al voltant de la base de galetes que teniem al motlle de la nevera, hi aboquem la mousse amb suavitat, i ho deixem quallar a la nevera mentre preparem la gelatina de xocolata.


Podeu consultar les altres entrades de mousse per tal de veure com posem les bandes d'acetat.


Anem a fer la cobertura de gelatina de xocolata.
Posem els fulls de gelatina submergits en aigua freda per tal de que s'hidratin.
Escalfem la nata amb l'aigua. Una vegada calent hi incorporem el sucre i el cacau en pols i ho remenem bé per tal de que no hi quedin grumolls. Jo inclús ho he passat per un col·lador i així m'he assegurat de que quedés una cobertura ben fina. A continuació hi posem els fulls de gelatina i remenem fins que es dissolguin.


I ja ho tenim això, només queda abocar-ho al damunt de la mousse ja quallada i tornar-ho a posar a la nevera perquè es solidifiqui.



Ho deixat tota la nit, i ara ja ho podem desemmotllar amb molt de compte. Primer traiem el motlle...


... després les bandes d'acetat i el paper de forn que hi teníem a sota, i ja ho podem col·locar a la safata de servir.


Per a la guarnició, hi he fet uns grèvols de fondant, que fa Nadal, com els torrons.



I com que era per donar la benvinguda al nou any, m'he entretingut a fer-hi el 2015.



Ho he empurpurinat una mica, que fa festa, i llestos!


Ah, i una altra opció per "reciclar" torrons la teniu a l'entrada dels Capcakes de torró de Xixona.

Molt Bon Any a tothom!!!