MELMELADA DE PRUNES

Hem d'aprofitar els últims dies de la fruita de temporada, ja no en tindrem fins l'any que ve i abans de que ja no n'hi hagi podem elaborar bones melmelades per a uns quants mesos.
Avui us proposo fer-ne de prunes.


Vinga som-hi!

Ingredients:
  • 2 kg. de prunes ja netes, pelades i a trossos
  • 1 kg. de sucre (sempre la meitat del pes de la fruita)
  • 2 llimones
Elaboració:

Netegem les prunes ben netes.


Les pelem, en traiem els pinyols i les torcegem. 


Hi afegim el sucre i ho deixem macerar unes 3 o 4 hores. Mireu quina pinta!


Mentre esperem podem preparar els pots. Ja us he dit altres vegades que podeu posar-los al renta-vaixelles o bullir-los durant 10 minuts amb les tapes incloses. Jo avui els he bullit. Si voleu consultar com fer-ho o en teniu dubtes podeu clicar als enllaços.


Bé tornem a les prunes, que ja les tenim macerades. Ara les posem a la cassola i les coem uns 10 minuts.


Passat aquest temps les triturem amb el pimer fins a aconseguir la textura que ens agradi. A mi a la melmelada m'agrada trobar-hi trossets de fruita, i per tant no ho trituro massa.


Hi afegim el suc de les llimones...


I ho coem durant uns 20 minuts o fins que veiem que ha agafat la textura adient. Penseu que heu d'anar-la remenant-la sovint per tal de que no s'enganxi.


I ja la tenim a punt per a envasar. El com fer-ho bé i com es conserva ho tenim explicat en l'entrada de la Melmelada de mores, o sigui que aquí no us ho torno a explicar perquè al final em titllareu de pesada!

Bé doncs, omplim els pots fins a dalt de tot amb la melmelada ben calenta, els tapem bé i els posem cap per avall perquè facin el buit.


Ummmmm, boníssima!!! Sí, sí, us ho puc assegurar perquè ja l'he tastada!
Vinga animeu-vos a fer-ne perquè val la pena.