SANGRIA

Avui l'hi he demanat a la Neus què em deixés escriure en el TOT FET A CASA perquè, ja fa dies que em balla pel cap de fer l'entrada d'una recepta i, aprofitant l'excusa d'un sopar informal, de que en tindria proves gràfiques, i de que sóc jo qui normalment la prepara, ha accedit a la proposta de bon grat.


Us parlo d'un dels estereotips gastronòmics peninsulars en format de beguda més clàssic i a l'hora menys preuat pel tipus d'ingredient base que s'acostuma a utilitzar, l'entorn en el qual es comparteix i pels seus efectes d'un consum no responsable.
Bé, suposo que a hores d'ara ja sabeu que estic parlant de la "Sangria", beguda que vaig descobrir gràcies a les meves anteriors generacions, i que oblidada per la cultura de l'ampolla de vidre versus el vi a granel, he rescatat per tornar-la a recuperar.
És evident que he utilitzat vi d'ampolla, perquè avui en dia es difícil, que no impossible, trobar un celler de confiança on poder comprar un vi de qualitat. Recordo que a casa s'acostumava a fer una barreja de vi sec amb un de dolç, normalment Priorat.

Després d'aquesta introducció passo a la recepta pròpiament dita.

Ingredients:
  • Una ampolla de vi
  • Una copa de conyac
  • 300 ml. de llimonada (una llauna)
  • Sucre al gust
  • Una branca de canyella
  • Una taronja
  • Una llimona
  • Glaçons


En una gerra hi posem la fruita a trossos, en aquest cas taronja i llimona, però en altres ocasions també hi he posat préssec (això va a gust de cadascú i depenent de la temporada).


Hi afegim la canyella, el conyac i el vi i ho deixem macerar unes hores a la nevera (jo ho he tingut tota la tarda).


Just al moment de servir hi aboquem la llimonada...


Hi posem unes cullerades de sucre, depenent de si ens agrada més o menys dolç...


Hi afegim els glaçons...




Ho remenem bé amb una cullera de fusta...


I ja la podem portar a taula!


Us recomano que en prepareu força, perquè passa molt bé i mireu que ràpid que s'acaba!!!


Sort que en teniem més...
Espero que us hagi agradat i que la prepareu per aquests soparets d'estiu amb la família o amb els amics!