Fa uns dies corria per internet uns quants vídeos en un munt d'idiomes diferents on elaboraven un pastís en forma de flor que em va encantar. Es va posar tant de moda a les xarxes que vaig decidir provar de fer-lo, i de fet a casa ja ens l'hem menjat en dues versions diferents, de brioix, i en pasta de full, però això sí, sense prescindir de la crema d'avellanes!!!
Aquí us explico com es fa amb de pasta de full, perquè la gent que seguiu el bloc, de vegades em demaneu que hi pengi receptes fàcils i ràpides, d'aquelles d'emergència o per a cuiners principiants. Doncs bé, aquí en teniu una, fàcil, ràpida, bona i amb molt bona presencia. Però els més agosarats la podeu fer amb pasta de brioix, seguint la mateixa tècnica i utilitzant la recepta del brioix de la Coca de brioix amb crema.
Som-hi doncs!
Ingredients:
- Tres làmines rodones de pasta de full (la trobeu al súper)
- Un pot de crema d'avellanes. A mi m'encanta la "Choco Nussa" del Lidl, però pot ser qualsevol (Nocilla, Nutella, etc.).
- Melmelada per pintar la flor.
Comencem preescalfant el forn a la temperatura que ens indiqui a l'envàs de la pasta de full, que normalment és entre 180 i 200 graus.
Posem una làmina de pasta de full en paper del forn, que pot ser el mateix on ja ve embolicada.
Agafem la crema d'avellanes i n'escampem una bona capa amb un ganivet o espàtula.
Col·loquem una altra làmina de pasta de full i la posem al damunt de la capa de crema.
Repetim l'operació fent una altra capa de crema d'avellanes i acabem amb la tercera làmina de pasta de full. Resumint, hem de fer pasta de full, crema d'avellanes, pasta de full, crema d'avellanes i pasta de full, com si fos un entrepà triple.
Arribats a aquest punt, col·loquem un got de mida normal al centre de la rodona, calculant més o menys que ens quedi ben centrat.
Fins aquí fàcil, oi? Vinga doncs que ja queda poc.
Ara, amb un ganivet que talli bé, hem de fer-hi quatre parts iguals, com si talléssim una pizza, però només del got fins a la vora. De cada quart n'hem fem la meitat, i de cada meitat la meitat. És a dir, que al final ens han de quedar setze trossos.
Anem a fer els pètals. Agafem dos trossos i els regirem sobre ells mateixos cap en fora fent dues voltes, i a la de tres els unim pel final enganxant bé les puntes. Ho veieu?, recaragolem els trianglets cap enfora i n'enganxem les puntes, tot això sense treure el got del damunt.
Anem fent fins que tinguem els vuit pètals, dos triangles per a cada fulla de la flor.
Ja podem treure el got. Mireu que xula!
Aquí si voleu ho podeu pintar amb ou perquè quedi daurat, però jo he preferit posar-hi una capa de melmelada quan ja sigui cuit.
I cap al forn uns 20 minuts, vigilant que no se'ns cremi!
Jo quan coc la pasta de full, estic sempre vigilant-la i vaig combinant dalt i baix del forn depenent de com es va coent.
Aquí teniu la flor, la deixem refredar en una reixa, i un cop estigui freda la posem al plat de servir.
Ens queda el toc final, pintar-la amb una mica de melmelada rebaixada amb aigua per tal de que no sigui tant espessa.
A mi m'encanta la combinació de xocolata amb maduixa, i per això ho he fet amb melmelada de maduixa que vaig fer fa unes setmanes.
Ja tenim la flor llesta per menjar! A més va molt bé per repartir, un pètal per a cadascú i el centre de la flor per al qui serveix.
Us puc assegurar que està boníssima, i es fa en un plis-plas. Proveu-ho!
Si la voleu fer de brioix, un cop elaborada la massa, haureu de tallar-la amb un motlle rodó com ara un plat, per fer les tres rodones, i seguir tots els passos del farcit i del tallat igual que hem fet amb la pasta de full.
Però si no us voleu complicar la vida, us recomano que la feu amb la pasta de full comprada ja feta.
Bon profit!