PA DE PESSIC DE CLARES D'OU

Cada any em passa el mateix, després de fer la Crema Catalana per Sant Josep, em queda un "tupper" a la nevera amb 10 clares d'ou. Però enguany després de triar, buscar i remenar entre receptes de pa de pessic fet només amb les clares, n'he fet una versió amb les proporcions per a 10 clares, perquè la meva recepta de la Crema és amb 10 rovells.


Ingredients:
  • 10 clares
  • 400 gr. de sucre
  • 225 gr. de farina
  • 225 gr. de mantega
  • la pell ratllada de dues llimones
  • sucre llustre per decorar.
Comencem escalfant el forn a 170 graus i engreixant i enfarinant un motlle d'uns 30 o 32 cm. de diàmetre aproximadament.

Muntem les clares a punt de neu, i quan gairebé estiguin hi afegim una cullerada de sucre.



Ratllem la pell de les llimones procurant que no hi hagi el blanquet de dintre, que sinó quedarà amargant, i ho barregem amb la resta del sucre.


Tamisem la farina i la reservem.


Fonem la mantega al microones procurant que no s'escalfi molt i també la reservem.


Una vegada que tenim tots els ingredients a punt, és qüestió d'anar-los incorporant poc a poc a les clares remenant amb una espàtula de dalt a baix i procurant que no ens baixin.

Comencem pel sucre i la llimona, afegint-lo a cullerades i remenant amb l'espàtula.


Seguim amb la farina, també integrant-la poc a poc, cullerada a cullerada.


I per acabar, hi anem abocant la mantega fosa a poc a poc, com si féssim all i oli al morter, en un rajolí i anar remenant amb l'espàtula.
Ja ho tenim això, ja ho podem abocar al motlle i cap al forn!


Ho courem uns 35 minuts, punxant el pa de pessic amb un escuradents per veure si està cuit. El traiem del forn, el desemmotllem i el deixem refredar en una reixa.


Ummm, quina oloreta, i quina pinta.
Quan ja està fred, li posem sucre llustre pel damunt i ja el tenim per demà esmorzar.


La veritat és que no sé si aguantarem fins demà o ja ens el berenarem avui mateix.



El resultat de tot plegat és una Crema Catalana boníssima i un Pa de pessic per llepar-se'n els dits. Tot i que també podria ser al revés, perquè com ja és sabut, l'ordre dels factors no altera el producte; primer fem un pa de pessic boníssim i amb els rovells que tenim al "tupper" en fem una Crema Catalana per llepar-se'n els dits!



Us el recomano, és molt fi, esponjós i amb un gust a llimona que el fa deliciós.
S'ha acabat el llençar les clares, això és cuina de reciclatge!
Bon profit!