Cada any em passa el mateix, després de fer la Crema Catalana per Sant Josep, em queda un "tupper" a la nevera amb 10 clares d'ou. Però enguany després de triar, buscar i remenar entre receptes de pa de pessic fet només amb les clares, n'he fet una versió amb les proporcions per a 10 clares, perquè la meva recepta de la Crema és amb 10 rovells.
Ingredients:
- 10 clares
- 400 gr. de sucre
- 225 gr. de farina
- 225 gr. de mantega
- la pell ratllada de dues llimones
- sucre llustre per decorar.
Comencem escalfant el forn a 170 graus i engreixant i enfarinant un motlle d'uns 30 o 32 cm. de diàmetre aproximadament.
Muntem les clares a punt de neu, i quan gairebé estiguin hi afegim una cullerada de sucre.
Ratllem la pell de les llimones procurant que no hi hagi el blanquet de dintre, que sinó quedarà amargant, i ho barregem amb la resta del sucre.
Tamisem la farina i la reservem.
Fonem la mantega al microones procurant que no s'escalfi molt i també la reservem.
Una vegada que tenim tots els ingredients a punt, és qüestió d'anar-los incorporant poc a poc a les clares remenant amb una espàtula de dalt a baix i procurant que no ens baixin.
Comencem pel sucre i la llimona, afegint-lo a cullerades i remenant amb l'espàtula.
Seguim amb la farina, també integrant-la poc a poc, cullerada a cullerada.
I per acabar, hi anem abocant la mantega fosa a poc a poc, com si féssim all i oli al morter, en un rajolí i anar remenant amb l'espàtula.
Ja ho tenim això, ja ho podem abocar al motlle i cap al forn!
Ho courem uns 35 minuts, punxant el pa de pessic amb un escuradents per veure si està cuit. El traiem del forn, el desemmotllem i el deixem refredar en una reixa.
Ummm, quina oloreta, i quina pinta.
Quan ja està fred, li posem sucre llustre pel damunt i ja el tenim per demà esmorzar.
La veritat és que no sé si aguantarem fins demà o ja ens el berenarem avui mateix.
El resultat de tot plegat és una Crema Catalana boníssima i un Pa de pessic per llepar-se'n els dits. Tot i que també podria ser al revés, perquè com ja és sabut, l'ordre dels factors no altera el producte; primer fem un pa de pessic boníssim i amb els rovells que tenim al "tupper" en fem una Crema Catalana per llepar-se'n els dits!
Us el recomano, és molt fi, esponjós i amb un gust a llimona que el fa deliciós.
S'ha acabat el llençar les clares, això és cuina de reciclatge!
Bon profit!
A casa no es llança res! és una molt bona idea, i a sobre deu ser molt esponjós, és com l'Angel food cake oi?
ResponEliminaAnna
Doncs sí, i passa d'allò més bé, en un plis plas i ja no n'hi ha, he, he.
EliminaUna abraçada!
És un cóc molt esponjós!!! A mi em va sorprendre moltíssim la primera vegada que els vaig fer!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs sí, i amb un gustet a llimona que enamora. Jo no podia parar de menjar-ne.
EliminaPetons.
Esponjós i gustós!! pot anar molt bé per fer la mona, oi? Bona Setmana
ResponEliminaI tant, en sortiran unes mones boníssimes!!!
EliminaBona Pasqua.