Tornem a estar en plena temporada de calçots, i ja fa uns quants dies que vaig veure la recepta de l'Anna al seu bloc A mossegades, i em van venir unes ganes incontrolades de provar la Melmelada de calçots! Sí, si, ho heu llegit bé, de calçots, i és que a mi m'encanten... fets al foc, arrebossats, en truita, amb macarrons..., però fets melmelada no els havia tastat mai, i he de dir que estan boníssims.
Aprofitant que tenia calçotada, en vaig reservar uns quants per fer-ne melmelada, i he de reconèixer que tèbia i acompanyant carn, peix, formatge, o el que vulgueu és una troballa deliciosa.
Ingredients:
- 500 gr. de calçots ja nets (uns 10 o 12)
- 300 gr. de sucre
- 1 llimona
- 1 canó de canyella
Comencem netejant els calçots i tallant-los a rodanxes finetes.
Escorrem la llimona i en reservem la pell sense el blanquet, que amarganteja.
Posem en una cassola els calçots, el sucre, el suc de la llimona, la pell i la canyella...
..., i ho coem a foc suau remenant de tant en tant perquè no se'ns enganxi.
Veureu que primer es fa molt líquid, però mica en mica es va espessint. Ho veieu???
Ho hem de coure uns 35 o 40 minuts, i quan veiem que se'ns torna de color marró ja podrem apagar el foc.
Ho posem dins d'un pot de vidre i ja ho tenim a punt per a quan en vulguem gaudir.
Jo us recomano que els pots els bulliu 10 minuts o els renteu al renta-vaixelles, i que seguiu els consells d'envasat que us explico en la Melmelada de maduixa i en la Melmelada de mores. D'aquesta manera la melmelada es conservarà sense problemes i ens durarà més temps.
Ara a gaudir-ne, que és deliciosa i sorprenent!
I gràcies Anna per compartir la teva recepta.
Jo també en faig quan és temporada i la gurado per tot l'any. Tinc la recepta al blog, per cert, l fem igual!
ResponEliminaPetons
Anna
Anna, és la teva recepta!!! Suposo que has vist que hi he posat l'enllaç al teu bloc.
EliminaPetons i gràcies per compartir-la!!!