COCA DE PASTANAGA I POMA

Sempre que havia utilitzat la pastanaga per a fer uns postres, ho havia fet com a crema de farcit, com en la recepta del Pastís de pastanaga i coco, però mai en la massa del pa de pessic o en una coca. Per tant quan em van passar aquesta recepta va ser inevitable provar-la, i la veritat és que val molt la pena!




Ingredients:

  • 210 gr. de farina
  • 180 gr. de sucre
  • 180 ml. d'oli de girasol
  • 3 ous
  • 2 o 3 pastanagues grosses
  • 2 pomes mitjanes
  • un grapat de nous a trocets
  • 2 culleradetes de llevat
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • sucre glass per a decorar


Elaboració:

Primer de tot preparem una safata posant-hi paper d'anar al forn i engreixant-lo amb una mica de mantega i farina.
Preescalfem el forn a 180 graus.

Tamisem la farina amb el llevat i la canyella en pols i ho reservem.


Després separem els rovell de les clares dels ous. Batem les clares a punt de neu i també les reservem.


Batem els rovells amb el sucre fins que quedin blanquets i hi afegim l'oli.


Una vegada estigui tot ben barrejat hi afegim la farina tamisada i batem fins que quedi homogeni. Per últim hi afegim les clares amb una espàtula vigilant que no ens baixin de volum i remenant de dalt a baix.

Un cop tinguem la massa a punt, ratllem les pastanagues...


... i les pomes...


... i les hi incorporem remenant amb cura.


I per últim afegim les nous a trossets i barregem per tal de que ens quedin ben repartides.


Ja ho tenim a punt per posar-ho a la safata i cap al forn durant uns 30 o 35 minuts! Però de totes maneres penseu que el temps de cocció depen molt de cada forn i de la mida del motlle que utilitzeu. O sigui que jo us recomano que ho aneu controlant i quan punxeu la coca amb un escuradents i us surti net voldrà dir que ja la teniu cuita.


I aquí la tenim!


Li podem tirar sucre glass pel damunt, i jo l'he decorada amb aquestes figuretes de fondant.


Està boníssima, la poma i la pastanaga l'amoroseixen i li donen un gust molt especial. Passa d'allò més bé. Us la recomano tant per esmorzar com per berenar. Ummm!!!! Me la menjaria jo sola tota sencera!