Sempre que havia utilitzat la pastanaga per a fer uns postres, ho havia fet com a crema de farcit, com en la recepta del Pastís de pastanaga i coco, però mai en la massa del pa de pessic o en una coca. Per tant quan em van passar aquesta recepta va ser inevitable provar-la, i la veritat és que val molt la pena!
Ingredients:
- 210 gr. de farina
- 180 gr. de sucre
- 180 ml. d'oli de girasol
- 3 ous
- 2 o 3 pastanagues grosses
- 2 pomes mitjanes
- un grapat de nous a trocets
- 2 culleradetes de llevat
- 2 culleradetes de canyella en pols
- sucre glass per a decorar
Elaboració:
Primer de tot preparem una safata posant-hi paper d'anar al forn i engreixant-lo amb una mica de mantega i farina.
Preescalfem el forn a 180 graus.
Tamisem la farina amb el llevat i la canyella en pols i ho reservem.
Després separem els rovell de les clares dels ous. Batem les clares a punt de neu i també les reservem.
Batem els rovells amb el sucre fins que quedin blanquets i hi afegim l'oli.
Una vegada estigui tot ben barrejat hi afegim la farina tamisada i batem fins que quedi homogeni. Per últim hi afegim les clares amb una espàtula vigilant que no ens baixin de volum i remenant de dalt a baix.
Un cop tinguem la massa a punt, ratllem les pastanagues...
... i les pomes...
... i les hi incorporem remenant amb cura.
I per últim afegim les nous a trossets i barregem per tal de que ens quedin ben repartides.
Ja ho tenim a punt per posar-ho a la safata i cap al forn durant uns 30 o 35 minuts! Però de totes maneres penseu que el temps de cocció depen molt de cada forn i de la mida del motlle que utilitzeu. O sigui que jo us recomano que ho aneu controlant i quan punxeu la coca amb un escuradents i us surti net voldrà dir que ja la teniu cuita.
I aquí la tenim!
Li podem tirar sucre glass pel damunt, i jo l'he decorada amb aquestes figuretes de fondant.
Està boníssima, la poma i la pastanaga l'amoroseixen i li donen un gust molt especial. Passa d'allò més bé. Us la recomano tant per esmorzar com per berenar. Ummm!!!! Me la menjaria jo sola tota sencera!
A mi la coca de pastanaga m'agrada molt, de les que més! amb poma no l'he provada però sens dubte deu ser o igual o millor!
ResponEliminaLa poma fa que no quedi gens eixuta. Boníssima!
EliminaUna abraçada!
Que bonic que t'ha quedat! I segur que és boníssim!
ResponEliminaGràcies Marina.
EliminaUna abraçada.
Pastanaga i poma...això s'ha de provar! Ah! I una decoració divertidíssima!
ResponEliminaSí que s'ha de provar, boníssima! Gràcies Mònica.
Elimina