BRAÇ DE PASTANAGA I PATATA

El cap de setmana vam quedar amb els nostres amics del Clot, que són amb els que vam fer el sopar "Tot de postres" de l'entrada del Pastís de pinya. Sí, aquells que em van demanar als Reis de l'Orient el llibre "La cuina de l'avellana" d'on vam treure la recepta de la Crema d'avellanes d'hivern.
Aquesta vegada, la Laura, em va demanar que fes una recepta d'un braç de patata i pastanaga que li havia explicat la meva mare dient-li que era tan bo. Jo no sabia de quina recepta es tractava, i per tant, vaig haver d'anar a la mare per tal de que me l'expliques per fer-li a la Laura.


Aquí en teniu la recepta!

Ingredients:

  • 3 pastanagues
  • 3 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 ous
  • formatge cremós tipus Philadelphia
  • pernil dolç
  • formatge ratllat per gratinar
  • sal i pebre al gust.
Comencem rentat i pelant les pastanagues, les patates i la ceba.


Ratllem les hortalisses, i en un bol, hi batem els ous amb un pessic de sal i pebre al gust.


Una vegada batuts els ous, hi afegim les pastanagues, les patates i les cebes ratllades.


Ho remenem bé perquè s'impregni tot d'ou.


Agafem la safata del forn, hi posem un paper sulfurat, i hi escampem la barreja del bol.


Ho enfornem amb el forn preescalfat a 170 graus entre 20 i 30 minuts, depenent del forn.
Una vegada cuit, que ho veureu perquè l'ou estarà quallat, ho traiem del forn i ho deixem temperar damunt del marbre.



Quan ja no crema, hi escampem el formatge cremós pel damunt. Jo ho he fet amb formatge tipus Philadelphia normal, perquè queda més suau i a més, quan tinc convidats no m'arrisco amb sabors més forts o especiats. Però, si us ve de gust, podeu provar de fer-ho amb d'altres formatges cremosos diferents.


Pel damunt del formatge, hi posem una capa de pernil dolç,


I després, una altra de formatge i ho enrotllem com si fos un braç.


Ho posem en una safata per anar al forn, hi posem formatge ratllat pel damunt i ho gratinem just abans de servir.


Jo ho vaig fer el dia d'abans, ho vaig guardar a la nevera ja enrotllat i amb paper de plàstic pel damunt, i el dia següent, hi vaig afegir el formatge ratllat i ho vaig gratinar.


Una vegada gratinat, ho traiem del forn, ho tallem a racions i ho servim calent amb una mica d'amanida per completar el plat.
I ja ho tenim! Va quedar boníssim i molt fi al paladar. Tothom va repetir i no en va quedar ni una engruna. Ah, i a la Laura li va encantar. De fet me'n va demanar la recepta. Li vaig dir que ja en faria una entrada al "Tot fet a casa" perquè ho veiés pas per pas amb fotos i tot!!!


Ummm, a casa ho repetirem segur!
Bon profit!

Ahhh! I si voleu seguir-nos diàriament i veure més coses que vaig fent, podeu fer-ho des de l'Instagram @totfetacasa