Ja estem a la Quaresma, i com cada any, no me'n puc estar de menjar bunyols.
Fa un parell d'anys que vaig fer l'entrada dels Bunyols de Quaresma o de l'Empordà, però volia provar de fer els de vent, i aquí els teniu.
Tot i que són boníssims tant els uns com els altres, he de dir que l'elaboració és completament diferent, i com diu el seu nom, els bunyols de vent són buits per dins, o plens de vent, i per tant, si ho desitgem un cop fets els podem farcir de crema o del que vulguem.
Però avui jo no els farciré, entre d'altres coses perquè ens els pensem menjar abans de tenir temps d'omplir-los de crema. No ens hi podrem resistir!!!
Anem per feina.
Ingredients:
- 125 gr. de farina
- 80 gr. de mantega o llard
- 4 ous
- 250 ml. d'aigua
- 5 gr. d'anís, matafaluga en gra
- un pessic de sal
- oli de girasol
- sucre i anís per arrebossar-los
Comencem posant l'aigua amb la mantega o llard al foc i el pessic de sal. Aquesta vegada ho he fet amb mantega.
Quan comenci a bullir, apaguem el foc i hi afegim la farina. Si us hi agrada i li voleu donar un toc especial podeu afegir-hi la canyella en pols i la matafaluga.
Ho remenem bé fins que quedi com un puré i hi anem afegint els ous un per un.
Anem remenant fins que ens quedi una massa fina i de textura semblant a la crema. Ho veieu?
Posem l'oli de girasol en un cassó i l'escalfem per tal de fregir-hi els bunyols. Utilitzo un cassó perquè se'ns fan els bunyols millor que a la paella, i els controlo més fàcilment mentre es fregeixen.
Quan tenim l'oli ben calent agafem una mica de massa amb una cullera i la hi aboquem a l'oli ajudant-nos dels dits. Veureu que la massa es submergeix, però aviat sura en l'oli, i per tant haurem de procurar que se'ns fregeixin bé pressionant-los cap a baix però sense esclafar-los.
Una vegada cuits, els col·loquem en paper absorbent i els anem ensucrant.
Aquí els teniu!
Quan ja són freds, i per acabar de donar-hi el toc de gràcia, agafem l'anís, els hi suquem i els arrebossem amb sucre. Bé jo tots no, perquè a casa aquest últim pas no agrada a tothom, però a mi m'encanta!!!!
Queden deliciosos! I si els voleu farcir de crema, doncs ja ho sabeu, podeu fer una crema pastissera com la de la Coca de brioix amb crema i som-hi!
Això és un vici, sort que n'he apartat uns quants per quan arribi el meu fill, que si no, no els podrà tastar.
Bon profit!
Quina bona pinta... Jo també he fet bunyols i tot i que són semblants als teus, la elaboració és molt diferent. És fantàstic!
ResponEliminaMarta
Doncs hauré de buscar la teva recepta per provar-los!!!
EliminaPer mi els de vent, farcits de crema o xocolata, són els millors!!! I aquests teus pinten genial!
ResponEliminaDe moment he fet la primera fase, la segona serà farcir-los. Segur que estan boníssims!
EliminaBoníssims, molt més fàcils de preparar que els de quaresma i farcits estan deliciosos!
ResponEliminaAnna
La veritat és que sí que són més fàcils i el resultat és genial!
EliminaSón fàcils de fer i quan en fas et feliciten, oi? i farcits no vegis què bons! bon cap de setmana
ResponEliminaLa veritat és que sí, que són molt fàcils i no porten molta feina. I farcits han d'estar genials, ummmm!!!!
EliminaUna abraçada!