MOUSSE DE CAVA AMB MADUIXES

Si heu de celebrar una ocasió especial, us recomano que feu aquest pastís, de fet és una mousse, queda espectacular, i boníssim. Segur que us el fan repetir!


Anem per feina, que en porta una mica, però és fàcil de fer. Som-hi!

Ingredients:

Per a la base

  • 200 gr. de galetes tipus "Digestive"
  • 80 gr. de mantega a punt de pomada

Per a la mousse
  • 1 ampolla de cava (menys un got)
  • 200 gr. de sucre
  • 500 ml. de nata per a muntar
  • 4 fulls de gelatina

Per a la gelatina
  • 250 ml. de cava
  • 200 ml. d'aigua
  • 200 gr. de sucre
  • 10 fulls de gelatina
  • maduixes

Comencem posant els fulls de gelatina en aigua freda perquè s'hidratin.
Agafem les galetes i la mantega.


Triturem les galetes i les barregem amb la mantega a punt de pomada. Una vegada tot barrejat ho posem a la base d'un motlle desemmotllable pressionant fort amb les mans i ho enfornem durant 10 minuts a 180 graus amb el forn ja preescalfat.


Passats els 10 minuts ho traiem del forn i ho reservem mentre s'enfreda.
Anem a fer la mousse. Obrim l'ampolla de cava i en reservem 250 ml. La resta del cava el posem en un cassó al foc fort amb el sucre. 

Quan comenci a bullir ho posem a foc mig fins que se'ns redueixi a la meitat.


Apaguem el foc i deixem que es refredi una mica. Un cop temperat hi afegim els 4 fulls de gelatina que teniem en aigua freda i ho remenem bé amb les varetes perquè es dissolguin.


Mentre es refreda una mica més, muntem la nata. Jo perquè es munti bé la poso una estoneta al congelador per tal de que es refredi i després no se'm talli. Un cop muntada hi afegim el cava reduït...



...i ho barregem amb una paleta, poc a poc i de dalt a baix perquè no ens baixi la nata.


Ja ho tenim a punt per posar-ho al motlle, al damunt de la base de galetes que havíem preparat i ho posem a la nevera perquè es refredi i agafi consistència.


Mentre, rentem les maduixes i les tallem a trossos més o menys iguals per tal de fer-hi el dibuix que vulguem al damunt de la mousse. Un cop ja la tenim quallada del damunt, hi anem posant les maduixes de manera que quedi estètic.


Vinga que ja queda poc! Amem a fer la gelatina de cava.
Posem els 250 ml. de cava que havíem reservat, l'aigua i el sucre en un cassó a reduir. Quan bulli, ho deixem una estona i apaguem el foc.


Quan està una mica fred hi afegim els 10 fulls de gelatina que teníem en aigua freda i remenem fins que es dissolguin bé.


Posem una mica de gelatina al damunt de les maduixes, només una mica, tot just perquè s'enganxin, i ho posem a la nevera perquè qualli. Si aboquem tota la gelatina de cop, les maduixes surarien pel damunt del pastís i no quedaria bé. Per tant, ho fem en dues vegades, primer perquè es quedin fixes les maduixes i, quan ja s'han enganxat, ho traiem de la nevera i hi posem més gelatina, fins que quedin les maduixes cobertes. Ho posem un altre cop a la nevera i ho deixem fins al moment de servir.


Us aconsello que ho feu d'un dia per l'altre, quedarà més compacte i més bo.
Un altre consell és que una vegada teniu la galeta cuita, hi poseu al voltant del motlle una banda d'acetat, així al moment de desemmotllar no tindreu problemes i es veuen les capes perfectes, sense que s'embrutin.


L'acetat és aquest plàstic transparent dels separadors de les llibretes d'anelles. Jo n'he tallat un a la mida del motlle, he netejat bé les tires amb alcohol i ho he posat tot al voltant fent un cercle, abans d'abocar-hi la mousse. Ho veieu???, és el plàstic que s'aprecia tot al voltant i que sobresurt del motlle.


M'ha anat perfecte! Un cop desemmotllat, he anat traient amb compte les tires d'acetat, i llestos! De totes maneres, si voleu, també en podeu trobar en les botigues del sector.


Queda xuli oi? Estèticament m'encanta, però la mousse de cava està.... de mort!!!!

Ummmm, en voleu un tallet?


Jo ja he començat, no puc esperar més a tastar-lo!



Animeu-vos a fer-lo, és molt lluït i molt bo, us l'aconsello!


MACARRONS AMB CALÇOTS, CARXOFES I BOTIFARRA NEGRA

No puc evitar-ho, sóc una dona curiosa, (que no vol dir xafardera, només curiosa), però molt, i navegant per aquí i per allà vaig trobar una recepta en el bloc "gaudint de la cuina" que em va encantar: Macarrons amb calçots, carxofes i botifarra negra.
De fet em va agradar tant la idea de combinar la pasta amb els calçots, que vaig decidir provar-ho aprofitant que n'hi havia a casa perquè teniem calçotada al dia següent.


Ingredients:
  • De 80 a 100 gr. de macarrons per persona
  • 3 o 4 calçots
  • 2 carxofes
  • una botifarra negra
  • 2 tomàquets madurs
  • oli d'oliva
  • sal

Comencem desfullant les carxofes, tallant-les en quatre trossos i posant-les a bullir uns 12 minuts.
En una altra olla posem a coure els macarrons en aigua salada.
Mentre es bullen les carxofes i els macarrons, tallem els calçots a rodanxes i traiem la pell de la botifarra i també la tallem a trossos.



Ratllem els tomàquets i els reservem.


Quan tinguem les carxofes cuites les escorrem i les tallem a trossets petits.


Una vegada tenim tots els ingredients a punt ja podem començar a coure'ls.
Posem oli en una cassola i quan estigui calent, hi posem els calçots a sofregir.


Quan estiguin una mica rossos, hi afegim la carxofa i li donem unes quantes voltes.


Després hi afegim la botifarra negra i deixem que agafi temperatura i es desfaci.


I per últim hi posem el tomàquet ratllat.


Deixem que es cogui tot uns cinc minuts, ho rectifiquem de sal i ja ho tindrem a punt. Ummm, mireu quin goig que fa el sofregit de calçots!


Ara toca escórrer els macarrons i afegir-los a la cassola perquè es barregin bé amb el sofregit i s'amalgamin tots els ingredients. Els hi donem unes quantes voltes a foc baix i ja podem servir-los.


Estan boníssims, els calçots hi aporten el gust dolç i a l'hora una mica amarg i la combinació queda molt interessant. A casa els han encantat! El meu fill ha dit que no pararia de menjar-ne, bé de fet no ha parat fins que la cassola ha quedat neta!
Us recomano que ho proveu, és un plat ràpid i fàcil de fer.
Bon profit!!!


CAPSA DE SERPENTINES

He decidit fer un regalet, un detall, però es petit i no sabia com embolicar-lo. De fet ja havia elaborat capsetes per a regalar com la Capsa per a regal, reciclant el tub del paper del vàter, però volia fer alguna cosa diferent i especial.
Al final vaig decidir utilitzar unes serpentines que tenia per casa i fer-ne una capseta.


Per a realitzar la capsa de serpentines necessitem:
  • serpentines de colors
  • cola blanca
  • un pincell
  • una mica d'aigua.

Comencem desenrotllant les serpentines que utilitzarem. Agafem la primera i la comencem a enrotllar.


Quan ens sembli podem afegir-hi un altre serpentina d'un altre color i enrotllar-les juntes.


 I així anar fent procurant afegir una serpentina nova abans de que s'acabi la que estem enrotllant.
Quan tinguem la mida que desitgem, posem una mica de cola a la punta de la serpentina i l'enganxem perquè no se'ns desfaci la rosca que hem fet.


Pressionant amb els dits i amb molt de compte li donem forma de plataret a la rosca. I ja tindrem la base de la capseta.


Ara repetim el procés per fer-ne la tapa.


Veieu, vaig afegint-hi més serpentines a mida que vaig enrotllant.


I quan tenim la mida adient ja ho tenim, enganxem la punta de l'última serpentina amb una mica de cola i ja està. Només ens queda donar-li la forma que vulguem, això sí pressionant amb molt de compte les serpentines.



Aquí teniu la capsa tapada.


Però per tal de que no se'ns desfaci l'envernissarem amb cola blanca rebaixada amb una mica d'aigua.



Primer per dintre...


...i quan estigui eixuta, per la banda de fora.


La deixem eixugar, i ja la tenim!


A punt per a posar-hi un regalet.
Jo l'he feta de colors, però podeu fer-la d'un sol color, o combinant-los com vulgueu, només dos..., vosaltres mateixos.
Queda xula oi? A veure si en feu alguna, que és molt fàcil d'elaborar.




CREMA CREMADA

Per Sant Josep és tradició menjar Crema Catalana, i a casa cada any en fem.
Si voleu veure el tutorial de la recepta podeu clicar a l'enllaç i allà la teniu. Però algun seguidor m'ha preguntat com ho havia de fer per cremar-la, i per això he decidit ampliar el tutorial amb aquesta nova entrada.


Bé doncs, per a cremar la crema necessitem la Crema Catalana ja feta i freda (és evident), sucre i una pala de cremar. La meva pala és de les de tota la vida, de fet és de la meva mare, però n'hi ha d'elèctriques o també podeu utilitzar un bufador.


Com que al cremar el sucre es fa una bona fumera, us recomano fer tot el procediment a sota de la campana extractora de la cuina, si no podem quedar tots ben fumats!

Si ho feu com jo, amb una pala de ferro, començarem escalfant-la al fogó durant una bona estona.


Mentre s'escalfa, escampem el sucre pel damunt de la crema.


Una vegada tenim la pala ben calenta l'acostem al sucre i l'anem cremant, així de fàcil i senzill.


Si veieu que la pala es refreda, la tornem a escalfar una mica i tornem-hi!


Anar fent fins que ens quedi el sucre ben torrat.


Ho veieu? Doncs vinga, qui no mengi la crema cremada és perquè no vol!


Ummm! Boníssima, us recomano que ho proveu!