Ja fa dies que tinc problemes d'espai al congelador, quan hi he de posar alguna cosa he de fer com una mena de "tetris" per a encabir-ho tot. I és que a part del que anem consumint habitualment a casa, hi tinc congelades tot de coses com ara: mores per a fer salses que vaig collir al setembre, castanyes crues i escaldades aplegades per Tots Sants, tapers i més tapers amb miques de crema de xocolata, de mantega amb vainilla, de maduixes... que em sobren de fer algun pastís i que no sempre ens mengem després a cullerades... En fi, que ahir vaig decidir fer una mica de neteja per tal de tenir més espai al congelador.
I qualsevol excusa és bona per a fer un Pa de pessic i guarnir-lo!
Ingredients:
- 200 gr. sucre
- 200 gr. farina
- 6 ous
- pell ratllada de llimona
- 2 cullerades d'ametlla molta (opcional, jo les tenia i les hi vaig afegir també per acabar sobres...).
Elaboració:
Mentre preparem la massa preescalfarem el forn a 180 graus.
Agafem els ous i en separem les clares, les muntem a punt de neu i les reservem.
Batem els rovells amb el sucre fins que quedin blanquets.
Tamisem la farina i ho afegim a la barreja amb la pell de la llimona ratllada i les cullerades d'ametlla molta. Remenem bé fins que tot s'integri. Una vegada tot ben barrejat hi afegim les clares a punt de neu amb una espàtula remenant amb molt de compte perquè no baixin.
Untem un motlle amb mantega i hi posem una mica de farina perquè no s'enganxi i hi aboquem la massa del pa de pessic. Ho enfornem durant uns 35 minuts a 180 graus a mitja alçada.
I aquí teniu el pa de pessic!
Ara falta espantar-lo, és a dir, deixar caure el motlle de cop al marbre per tal de fer-lo saltar i que es desemmotlli sense problemes, i deixar-lo refredar en una reixa.
A partir d'aquí ja va a gustos. Us el podeu menjar tal qual, sucat a la llet o a la xocolata desfeta, empolsinat amb sucre glassa, o guarnit com si fos un pastís. Com que jo tenia moltes cremes, l'he guarnit.
Primer de tot l'he tallat en tres capes i les he xopat bé d'almívar. Si voleu veure com es fa, podeu consultar-ho a l'entrada del Pastís de fondant, però aquí hi he afegit un raig de conyac.
I som-hi, capes de crema de mantega verda amb vainilla... pel damunt crema de xocolata...
I per acabar floretes de crema amb maduixa natural.
Una barreja una mica exòtica però us asseguro que irresistible!
Ben xopadet d'almívar i boníssim. En voleu un tallet???
Resultat: més espai al congelador, hem acabat sobrants d'ametlla, i hem gaudit d'uns bons postres. I ara a cremar les calories!!!
Un guarnit espectacular!
ResponEliminaSí, he, he, fent neteja de tuppers!!! Més que espectacular jo li diria de col·lage!!!
EliminaUna abraçada.
T'ha quedat espectacular
ResponEliminaÉs una passada!! Totalment original i amb un aspecte d'allò més bo. Enhorabona i gràcies per les teves idees, Neus. Carme
EliminaGràcies a totes dues! Una abraçada.
EliminaEstà clar que el reciclatge fa per tu! Espectacular Neus! :)
ResponEliminaGràcies Dolors.
Elimina