Hem d'aprofitar que encara tenim fruita bona i fer-ne melmelades. Jo n'esmorzo cada dia i la que fem a casa no té color, està boníssima!!! A més, sempre va bé tenir-ne per a farcir pastissos.
De totes maneres he de dir que a casa també em fan pressió, i avui quan he arribat m'he trobat a la taula de la cuina uns quants préssecs que m'hi estaven esperant.
Com us he dit en altres entrades de melmelades (Melmelada de mores i Melmelada de maduixes), els ingredients imprescindibles són la fruita, la meitat del seu pes en sucre per tal de que ens faci de conservant i suc de llimona que ens hi aporta la pectina i ens donarà la consistència típica de la melmelada.
Ingredients:
- 2 Kg. de préssecs pelats i a trossos
- 1 Kg. de sucre
- 2 llimones
Netegem, pelem i trossegem els préssecs.
Un cop ens haguem assegurat que en tenim 2 Kg. n'hi afegim 1 de sucre (sempre la meitat del pes de la fruita en sucre).
Ho remenem bé i ho deixem macerar durant 3 o 4 hores.
Mireu quina pinta quan ja està macerat!
Ho posem al foc i ho coem uns 10 minuts.
Una vegada passats els 10 minuts ho triturem tenint en compte la textura que ens agrada. A casa ens agrada trobar-hi trossets de fruita, i per tant no ho faig gaire fi.
Hi afegim el suc de les llimones...
... i ho seguim coent durant una mitja hora fins que ens agafi la consistència de melmelada.
I ja la tenim a punt!
Ara ja podem omplir els pots, tal qual, amb la melmelada bullint per tal de que es faci el buit. Com us he explicat altres vegades els pots han d'estar ben nets del renta-vaixelles o esterilitzats per tal de que no hi hagi germens i no se'ns faci malbé la melmelada. Sinó sabeu com fer-ho podeu consultar les entrades de la Melmelada de mores i la de la Melmelada de maduixes, allà està explicat en detall.
Els pots s'han d'omplir fins a dalt de tot amb la melmelada calenta...
... tapar-los ben tapats...
... i posar-los cap per avall fins que es refredin per tal de que ens facin el buit.
Mireu, amb dos quilos de préssecs me n'han sortit cinc pots.
Us ho dic com a referència i per tal de que procureu tenir-los a punt.
I a gaudir de melmelada durant una bona temporadeta!!!
La melmelada casolana està boníssima, segur que et fas uns esmorzars de luxe!!
ResponEliminaI tant!!! No es pot comparar, i n'esmorzo cada dia.
EliminaUna abraçada.
Això de les melmelades és una addicció!!!
ResponEliminaDoncs sí, tinc una obsessió, he, he, he, aquest cap de setmana n'he fet de prunes!
EliminaUna abraçada!