PANELLETS

Avui és Tots Sants, i la tradició marca que hem de fer la Castanyada!!! 
Doncs som-hi que tenim els panellets a mitges! 


Recordeu que tenim el Massapà dels panellets a la nevera oi? Anem a recuperar-lo per a elaborar-los.


Primer de tot prepararem els ingredients per tal de fer panellets variats. En farem de cireres, de pinyons, d'ametlles, de xocolata, de codonyat i de coco, i per tant necessitarem:
  • pinyons
  • ametlles ratllades
  • cireres confitades
  • coco ratllat
  • codonyat
  • cacau en pols i sense sucre
  • llavoretes de xocolata
  • ous



Però anem a pams. Primer de tot agafem el massapà que teniem a la nevera i el tallem en tants talls com tipus de panellets vulguem fer. Aquest cop en fem sis talls.



Panellets de cirera
Agafem una porció i en fem un cilindre més petit. Una vegada fet, tallem tantes porcions com panellet, així ens quedaran d'una mida semblant.


Amb cada porció en fem una boleta, la xafem una mica i hi posem mitja cirera confitada. Anem posant els panellets en una safata del forn on hi haurem posat paper sulfurat.
Mireu com em brillen les mans de l'oli que deixa anar el massapà al manipular-lo!



Panellets de codonyat
Amb una altra porció de massapà en fem un altre cilindre i hi fem un clot al mig, com si fos una barqueta.


Dins del forat hi posem un tall de codonyat i tanquem el massapà formant un cilindre. Ara en tallem porcions i les anem col·locant a la safata del forn.



Panellets de coco
Agafem una altra porció de massapà i hi afegim mica en mica el coco ratllat. Ho anem amassant fins que quedi tot barrejat.


Fem un cilindre i en tallem porcions. De cada porció fem una boleta i l'aixafem dels cantons per donar-li una forma diferent. Cada classe de panellet serà diferent, així tots junts faran més goig.


Panellets de xocolata
Afegim a poc a poc la xocolata en pols a una altra porció de massapà. Un cop ben barrejat, en fem el cilindre com cada vegada i en tallem les porcions. De cada porció en fem una boleta.
Recordeu que una vegada fets,  tots els anem posant a la safata del forn, veieu?



Panellets de pinyons
Fem les porcions de massapà i en fem boletes.
En el bol on hi tenim els pinyons hi afegim un rovell d'ou i ho barregem tot bé. 


Ara arrebossem les boletes amb els pinyons pressionant una mica perquè es quedin enganxats.


Si veieu que ho necessiteu, podeu afegir-hi un altre rovell d'ou.


Panellets d'ametlla
Repetim el procediment que hem fet amb els de pinyons però amb les ametlles. Per tal de que siguin diferents, jo els hi he donat forma de croqueta.


Agafem les croquetes-panellets i les arrebossem d'ametlla.



I ja els tenim tots a la safata del forn. Bé jo tots no, perquè me n'han sortit uns 50 i ho he hagut de fer en dues fornades.
Però abans d'enfornar-los i perquè ens quedin dauradets els pintem amb ou batut.


Els enfornem amb el forn pre-escalfat a 250 graus. Atenció!!! Hem d'estar vigilant tota l'estona, sinó es cremen de seguida. A veure, un parell o tres de minuts amb l'escalfor per sota, i dos o tres minuts més al grill, fins que veiem que queden daurats. I fora!, que sinó queden com una pedra i es cremen del cul!!!
Els deixem refredar...


... als de xocolata hi posem una llavoreta al damunt, i els empolsinem tots amb una mica de sucre.


I a menjar!!! Quina oloreta...


Bé encara no, deixem que es refredin i esperem-nos al vespre, quan fem la Castanyada, amb les castanyes torrades, moniatos calents i un bon vi dolc!


Bona Castanyada a tothom!!!


4 comentaris:

  1. A casa seria molt difícil deixar refredar uns panellets com aquests!!! No arribarien a taula!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, no et pensis que de vegades he d'amagar-ho o de posar "No tocar o estareu sota perill de càstig d'un atac de petons"!!! I així ja no s'hi acosten, he, he, he!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Perdó, però algú ho havia de dir....ELS PINYONS NO S'ENGANXEN !!!! Algún altre suggeriment? L'opció Súper Glue m'ha passat pel cap. Em treuen de pollaguera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon, costa una mica, però amb el rovell de l'ou és el que va millor. Molta sort i bona castanyada!

      Elimina