Tinc debilitat pels pastissets, de petita era un dels meus berenars preferits, sobretot si són de cabell d'àngel, ummm irresistibles!
Ja fa temps que volia fer-ne, però que els hagi fet justament ara ha estat per la suma diversos fets:
- Primer vaig buscar-ne la recepta, i vaig trobar-la a Lo Cupcake, el bloc la de la Neus Moya, una companya blocaire. La Neus ens explica com fer-los en una entrada molt emotiva i dedicada al seu avi.
- Just quan tenia la recepta, arriba la meva mare amb un pot de cabell d'àngel que acabava de fer amb un parell de carabasses que tenia a casa.
- I la rematada final va ser, quan la Neus Moya ens avisa, pel grup que compartim amb altres blocaires pel facebook, que el divendres sortiria al programa "Cuines" de TV3 amb la recepta dels pastissets.
Total, que a casa em van dir que estava trigant massa, que a què estava esperant!
Quan vaig comentar-li a la Neus que faria pastissets amb la seva recepta, em va donar uns quants consells i tot seguit vaig anar per feina.
Doncs vinga, que se'm fa la boca aigua!!!
Ingredients:
- 250 ml. d'aiguardent
- 500 ml. d'oli
- 250 gr. de sucre
- 1 Kgr. de farina
- 25 gr. de llevat fresc (es troba a la secció dels iogurts)
- 500 gr. de cabell d'àngel
- 150 gr. de xocolata tipus fondant
- sucre per arrebossar
Per tal d'elaborar la massa dels pastissets, treballarem sempre amb les mans.
Comencem barrejant el sucre i l'aiguardent en un bol i quan el sucre estigui dissolt hi afegim l'oli.
Desfem el llevat en engrunes i l'afegim al bol.
Seguim barrejant amb les mans fins que quedi homogeni i hi anem afegint la farina poc a poc.
Anem afegint i remenant amb les mans fins que ens quedi una massa elàstica.
L'amassem uns deu minuts o un quart d'hora, com si anéssim a fer pa.
Una vegada feta la massa, anem agafant boletes i les aixafem perquè quedin rodones. Jo ho he fet damunt d'un quadrat de paper del forn, i he utilitzat per fer-ho un estri de fer hamburgueses que tenia per casa.
Ho veieu? Aixafem les boles fins que quedin ben planes, hi posem el cabell d'àngel al mig i, ajudant-nos del paper les dobleguem per la meitat.
Un cop doblegades les segellem i les tanquem en triangle com es veu en la foto. I llestos, ja els tenim a punt per anar al forn.
Com que a casa el cabell d'àngel no agrada a tothom, n'he farcit uns quants amb xocolata fondant tallada a trossets més aviat llarguets seguint el mateix procés que abans.
I ja ho podem posar al forn dalt i baix preescalfat a uns 180 graus.
El temps de cocció a estat a ull, uns 20 o 25 minuts vigilant que quedessin torradets però sense que es cremessin de sota. Aquí els teniu, la meva primera fornada de pastissets!!! Quina il·lusió!!!
Ara només queda arrebossar-los en calent en el sucre vigiliant que no es trenquin.
Me n'han sortit un munt!, entre 25 i 30 pastissets, però a casa no han durat gaire. De totes maneres si no en voleu tants podem fer la meitat de les mides dels ingredients.
I estan boníssims!!!
En voleu un per berenar?
Jo sí!!!! Vaig a treure'm el ventre de penes recordant els berenars de la meva infància.
I vosaltres? Vinga animeu-vos que s'ho val!
Ostres que xulos els pastissets de la Neus! Jo tinc pendents fer els de xoco! Ets una artista com ella! Petons!
ResponEliminaBé com ella no ho crec, em porta avantatge, he, he, he!
EliminaGràcies Mònica. Una abraçada!
Vinga, potser sí que m'hi animaré! Vaig veure la Neus al Cuines com explicava la recepta. Jo també sóc molt fan!! Quan vaig cap a la costa tarragonina sempre me n'emporto una capseta... és que són un vici!!! Això sí, la capsa pesa de debò! Que no són pas lleugers, he he he. t'han quedat fantàstics!
ResponEliminaSí, la veritat és que lleugers no són, però estan tan bons.... Gràcies Marina.
EliminaUna abraçada!
Ja quan vaig veure el programa a la tv em van venir ganes de fer-los... A tu també t'han quedat esplèndits, molt llaminers. I les fotos sòn molt aclaridores. A veure si m'hi animo!
ResponEliminaDoncs vinga, que estan boníssims!
EliminaUna abraçada.