BASE DE PIZZA

A casa un dia dels del cap de setmana sopem pizza, normalment ho solem fer els dissabtes, mengem pizza mentre veiem una bona peli al sofà.


Però l'elaboració de la pizza comença una bona estona abans de la peli, ja que la massa s'ha de mimar i deixar que faci el seu procés de fermentació.

Ingredients:
  • 500 gr. de farina de força
  • 25 ml. d'oli d'oliva
  • mitja pastilla de llevat fresc (jo les compro al super, a la secció dels iogurts)
  • 250 ml. d'aigua tèbia
  • 1 pessic de sal


Comencem posant la farina en un bol.
Desfem la mitja pastilla de llevat en l'aigua tèbia i ho afegim al bol on hi tenim la farina. Remenem una mica amb les mans, hi incorporem l'oli mentre anem amassant, i per acabar, la mica de sal. Ho remenem bé i anem formant la massa.
Una vegada formada, anem amassant durant uns 10 o 15 minuts al damunt d'una taula ben neta i enfarinada. Jo a més a més de tant en tant l'enrosco com si fos una trena perquè segons els experts així després queda molt millor i més esponjosa. Ho veieu?


I segueixo amassant, i amassant fins que queda una massa compacta i elàstica.
Fem una bola amb tota la massa i la tornem a posar dins del bol prèviament enfarinat i la tapem amb un drap de cotó.



La deixem reposar com a mínim una hora, i passat aquest temps la massa ha d'haver doblat el seu volum.
Seguim! Tallem la massa en dos trossos més o menys iguals, perquè ens sortiran dues pizzes, i en fem dues boles.
Tornem a enfarinar la taula i un corró i procedim a fer la primera base de pizza.



Amb el corró estirem la massa en forma de pizza.


La posem damunt d'un paper d'anar al forn i ja la tenim a punt per guarnir-la.


Nosaltres hi hem posat tomàquet sofregit prèviament, mozzarella, olives, l'embotit que teniem per casa i orenga.
Repetim el procediment amb l'altre tros de massa que teniem.
Jo us recomano que hi poseu ingredients diferents a cada pizza, els que més us agradin, i així podeu anar variant: ara en menjo un tall d'aquesta, ara de l'altra...


Mentre elaboràvem les pizzes hem preescalfat el forn a uns 200 graus.
I un cop a punt, cap al forn fins que estiguin cuites!


I ja estan llestes, en voleu un tallet?


Us recomano que proveu de fer-la, perquè no té res a veure amb les bases que ja comprem fetes.
Veiem una peli? Jo en vull un tall de cada!


Bon profit!




4 comentaris:

  1. Renoi quina gana! Aquesta pizza i una bona peli...un vespre immillorable...paga la pena el temps esmerçat en fer la massa! Petons!

    ResponElimina
  2. a casa també ens agrada molt, fer pizza casolana. Quina bona pinta que té, la teva!! hi faria una bona queixalada ara mateix!

    ResponElimina