MELMELADA DE PRUNES

Hem d'aprofitar els últims dies de la fruita de temporada, ja no en tindrem fins l'any que ve i abans de que ja no n'hi hagi podem elaborar bones melmelades per a uns quants mesos.
Avui us proposo fer-ne de prunes.


Vinga som-hi!

Ingredients:
  • 2 kg. de prunes ja netes, pelades i a trossos
  • 1 kg. de sucre (sempre la meitat del pes de la fruita)
  • 2 llimones
Elaboració:

Netegem les prunes ben netes.


Les pelem, en traiem els pinyols i les torcegem. 


Hi afegim el sucre i ho deixem macerar unes 3 o 4 hores. Mireu quina pinta!


Mentre esperem podem preparar els pots. Ja us he dit altres vegades que podeu posar-los al renta-vaixelles o bullir-los durant 10 minuts amb les tapes incloses. Jo avui els he bullit. Si voleu consultar com fer-ho o en teniu dubtes podeu clicar als enllaços.


Bé tornem a les prunes, que ja les tenim macerades. Ara les posem a la cassola i les coem uns 10 minuts.


Passat aquest temps les triturem amb el pimer fins a aconseguir la textura que ens agradi. A mi a la melmelada m'agrada trobar-hi trossets de fruita, i per tant no ho trituro massa.


Hi afegim el suc de les llimones...


I ho coem durant uns 20 minuts o fins que veiem que ha agafat la textura adient. Penseu que heu d'anar-la remenant-la sovint per tal de que no s'enganxi.


I ja la tenim a punt per a envasar. El com fer-ho bé i com es conserva ho tenim explicat en l'entrada de la Melmelada de mores, o sigui que aquí no us ho torno a explicar perquè al final em titllareu de pesada!

Bé doncs, omplim els pots fins a dalt de tot amb la melmelada ben calenta, els tapem bé i els posem cap per avall perquè facin el buit.


Ummmmm, boníssima!!! Sí, sí, us ho puc assegurar perquè ja l'he tastada!
Vinga animeu-vos a fer-ne perquè val la pena.


6 comentaris:

  1. Ohhhh!!! Quina delícia! I a mi que la melmelada de prunes m'encanta! Algun dia, t'agafo la recepta! Molts petonets desde Lo Cupcake!

    ResponElimina
    Respostes
    1. També és una de les meves preferides! Ja pots agafar la recepta quan vulguis.
      Petons!!!

      Elimina
  2. Ja és la segona recepta que en veig avui...m'estan entrant unes ganes boges de preparar-ne...a mi les prunes m'encanten i en melmelada encara més! Petons!

    ResponElimina