Ja torna a ser Sant Jordi, i com cada any tot s'omple de roses, llibres, dracs, princeses i cavallers, m'encanta!!!
Aquest any llegint el Cavall Fort de Sant Jordi, he vist una recepta que m'ha agradat força i he decidit fer-la per celebrar aquesta diada, unes Roses fetes de poma i pasta de full. De fet la recepta m'ha recordat el Pastís de Roses de poma que vaig fer l'any passat, però aquesta vegada són roses individuals. Som-hi!
Ingredients per a 8 roses:
- dues pomes vermelles
- mitja llimona
- dues pastes de full rectangulars
- melmelada d'albercocs
- sucre llustre
- farina per empolsinar la taula
Comencem tallant les pomes, sense pelar, a quarts per treure'n el cor i després a grills molt primets.
Les posem en una olla al foc amb aigua i el suc de mitja llimona fins que s'escalfin i estiguin toves però sense que l'aigua arribi a bullir. Un cop toves, les deixem que s'escorrin mentre preparem la pasta de full.
Posem farina a la taula i estirem la pasta de full amb un corró que també haurem enfarinat prèviament.
Un cop estirat el tallem en quatre trossos d'uns 7 centímetres d'amplada per tal de fer les roses.
Posem la melmelada d'albercoc tot al llarg de la pasta de full, però només per la meitat de la tira. Si la teniu feta de casa segur que serà tot més bo, i si no us agraden els albercocs podeu posar melmelada de prèsec, de maduixa, de pruna... o de la que més us agradi.
Ara hi hem d'anar posant les pomes escorregudes pel damunt de la melmelada i les tapem amb la meitat de la pasta de full. Ho veieu?
Anem enrotllant la pasta de full procurant que les pomes quedin ben posades i ho col·loquem en motlles de magdalenes o en flameres untades amb una mica de mantega procurant que no es desmuntin. Jo he utilitzat els motlles que faig fer servir per fer els Cupcakes de Sant Jordi.
Ho enfornem a 180 graus durant 45 minuts aproximadament. Penseu que el forn ha d'estar preescalfat.
I ja les tenim, les empolsinem amb sucre llustre i ja podem celebrar Sant Jordi!
Ummmm, quina oloreta.
Penseu que de cada làmina de pasta de full ens surten 4 roses, o sigui que aquesta recepta és per fer-ne 8.
Quina bona pensada que han tingut la gent de Cavall Fort!
Bon profit i Bon Sant Jordi!!!
Això té una pinta espectacular!!! Quan dius que convides??
ResponEliminaAra ja pel Sant Jordi de l'any que ve ;)
EliminaUn petó!
Aquests dies, per la xarxa, n'he vist moltes de roses de poma, però aquestes teves estan hipermegabenfetes, la forma dels pètals l'has clavat...noia...t'has superat!!!
ResponEliminaGràcies Mònica, això és que les has mirades amb bons ulls!
EliminaUn petó!
Molt guapetes
ResponEliminaGràcies Mari Pau. Petons!
EliminaLes he fetes farcides amb crema cassolada i estan boníssimes.
ResponEliminaTambé són bones farcides amb melmelada de pera casolana.