Ja sé que tot just ahir ens menjàvem la Crema catalana de Sant Josep, i que avui berenem el Pa de pessic amb les clares que ens van sobrar de fer la Crema, però ja hem de tenir la vista posada a la Pasqua i a fer feliços als nostres fillols amb unes mones ben lluïdes.
L'any passat vaig fer dos ous de Pasqua ben originals però no us vaig explicar com estaven elaborats, i com que us faig prometre que ho faria, aquí en teniu un fet amb un globus.
Ingredients i materials:
- Xxocolata per a fondre
- un globus
- pollets, plomes i ous folrats
Comencem per inflar un globus de la mida que voldrem l'ou, i el posem aguantat en un bol, un got o un estri semblant, amb el nus cap per avall. Com que l'haurem de cobrir de xocolata, millor posar el bol dins d'un recipient per anar-la recollint. Ho veieu? Recipient-bol-globus.
Tallem la xocolata a trossos petits, i la fonem al microones remenant-la de tant en tant i vigilant que no se'ns cremi. Aquesta vegada no l'he temperada, però si voleu fer-ho consulteu l'entrada dels Bombons de xocolata.
Quan ja la tenim fosa i no gaire calenta, l'anem abocant pel damunt del globus perquè vagi regalimant cap avall. Vigileu la temperatura de la xocolata, que si està molt calenta i es peta el globus, podeu deixar la cuina ben estucada!!!
Deixem que la xocolata es refredi i quedi presa. De fet la podeu posar a la nevera.
Quan ja està freda li fem un foradet al globus per tal de que es vagi desinflant.
I mica en mica i amb paciència ens va quedant la xocolata amb la forma que li hem donat.
Acabem de treure el globus, i ara només ens queda decorar.
Jo he fet una placa de xocolata per aguantar-hi l'ou amb un motlle pla que tenia per casa, i amb xocolata fosa com si fos "pegament", he anat enganxant primer l'ou, les plomes i els pollets de la mona.
Per tal d'aguantar-ho, hem de posar-hi una mica de xocolata fosa, posar-hi el pollet o la ploma i deixar que es solidifiqui la xocolata, i ja està, queda enganxat.
A dintre hi vaig posar tot d'ous de xocolata folrats de colors, que havia comprat, i va quedar així de xulo!!!
Animeu-vos que és molt senzill i fareu contents als fillols!!!
I ara podeu seguir-nos des de l'Instagram @totfetacasa
ho he probat.jo diria que m'han quedat força be
ResponEliminaes fantastic